Δράσεις στο 2ο Δημ. Σχολείο Καστοριάς “Ιφιγένεια Διδασκάλου” για την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της βίας στο Σχολείο

2Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο.

Ο σκοπός του Σχολείου είναι η διασφάλιση της σωματικής ασφάλειας αλλά και της ψυχικής υγείας των μαθητών. Το Σχολείο καθημερινά  επικεντρώνεται στην διαπαιδαγώγηση και στην διαμόρφωση κλίματος συνεργασίας, ομαδικότητας και ομότιμης συμμετοχής των μαθητών στην σχολική ζωή.

Σήμερα, με αφορμή την ημέρα αυτή ασχοληθήκαμε συμβολικά με δράσεις που δείχνουν ότι οι μαθητές είναι ενήμεροι, με την ευαισθητοποίηση και τα προσωπικά τους μηνύματα μέσα από την ομαδική συμμετοχή και το παιχνίδι.

Τις δραστηριότητες οργάνωσαν η Κοινωνική λειτουργός και η ψυχολόγος της ΕΔΕΑΥ του σχολείου μας κ. Γαλάνη Δήμητρα και κ. Νανά Αναστασία και πραγματοποιήθηκαν σε εξωτερικό χώρο και με μάσκες.

Η Δ/ντρια του Σχολείου

Δρ. Δώρα Τελλίδου – Τζηκαλάγια

Προηγούμενο Άρθρο

Η μέριμνα του Δήμου Καστοριάς για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής

Επόμενο Άρθρο

Ένταξη 2.200.000 € για το έργο: «Εκσυγχρονισμός & Επέκταση του Αρδευτικού Δικτύου Κορησού-Λιθιάς» στο Π.Α.Α. 2014-2020

Τελευταία από Τοπικά Νέα