Λαμπαδηδρομία πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού (φωτογραφίες)

/

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούν τα Ποντιακά Σωματεία του Νομού μας κατά το διάστημα 14-22 Μαΐου, ο Δήμος Καστοριάς σε συνεργασία με την Π.Ε. Καστοριάς διοργάνωσε σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου στις 8.00 μ.μ., λαμπαδηδρομία στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε από το Διοικητήριο της Π.Ε. Καστοριάς, το οποίο φωταγωγήθηκε με το σύμβολο της Γενοκτονίας, κατευθύνθηκε προς το Μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας, όπου αρχικά ο Πρόεδρος Οργάνωσης Ποντίων Ν. Καστοριάς “Ο Εύξεινος Πόντος” Γιάννης Αμαραντίδης απηύθυνε χαιρετισμό, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η Ελληνική Κυβέρνηση θα πρέπει να προωθήσει στον ΟΗΕ τον νόμο του 1994 για την αναγνώριση της Γενοκτονίας και στη συνέχεια  ακούστηκε ένα μοιρολόι με τη συνοδεία ποντιακής λύρας, από την Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Αμέσως μετά η λαμπαδηδρομία κατευθύνθηκε στο Δημαρχείο Καστοριάς, όπου πραγματοποιήθηκε φωταγώγηση και προβολή του συμβόλου της Γενοκτονίας “G”, ενώ στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ζητώντας παράλληλα την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας.

Στην εκδήλωση, η οποία ολοκληρώθηκε στο Δημοτικό μας Μέγαρο, συμμετείχαν ο Σύλλογος Απολλωνιαδιτών Καστοριάς και ο ΕΛΠΧ «Όρμος».

fonikastorias.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Το Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου “Φίλοι Περιβάλλοντος Καστοριάς” – Ευχαριστήριο

Επόμενο Άρθρο

Ζ. Τζηκαλάγιας: “Η Υπουργός Παιδείας καλείται να δώσει άμεσα λύση ωφέλιμη σε ΕΕΕΕΚ και ΚΕΦΙΑΠ”

Τελευταία από Εκδηλώσεις