Διημερίδα Καινοτομίας: : “Η Δυτική Μακεδονία της δημιουργίας και της καινοτομίας. Η καινοτομία στον θρησκευτικό τουρισμό, η Βυζαντινή Δυτική Μακεδονία”

/

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά, οι εργασίες της διημερίδας Καινοτομίας την οποία διοργάνωσαν  η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Θέμα σήμερα ήταν :” Η Δυτική Μακεδονία της δημιουργίας και της καινοτομίας. Η καινοτομία στον θρησκευτικό τουρισμό, η Βυζαντινή Δυτική Μακεδονία.”

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

Η καλλιέργεια της διαφορετικότητας και συγκομιδή της επιτυχίας , ήταν το θέμα το οποίο ανέπτυξε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας “Άροσις”, Τρύφωνας Φωτιάδης.

Ακολούθησαν η υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρείας DTS Αθήνα Δίτσιου και ο τεχνικός Developer Αλέξανδρος Παπαδάκης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην ψηφιακή περιήγηση σε εκκλησίες που ανήκουν στην καλλιτεχνική σχολή της Καστοριάς του 14ου αιώνα.

Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε η ιδιοκτήτρια της εταιρείας “NEW AGE – Γραφικές Τέχνες- Πολυμέσα” Κατερίνα Τσαπατόρη-Πρωτόγερου, η οποία μίλησε για την επαυξημένη πραγματικότητα στον θρησκευτικό τουρισμό.

Ορειβατικός εναλλακτικός τουρισμός στην περιοχή της Καστοριάς, ήταν το θέμα το οποίο ανέπτυξαν η ολυμπιονίκης κωπηλασίας και δρομέας ορεινού τρεξίματος Χριστίνα Γιαζιτζίδου και ο απόφοιτος ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ Θεόδωρος Νόνας.

Με την βυζαντινή Καστοριά ρίχνουμε γέφυρα στο μέλλον. Αυτό  ήταν το θέμα της εισήγησης της αρχαιολόγου και συμβούλου διαπολιτισμικής επικοινωνίας Σουλτάνας Ζορπιδου.

Τις προτάσεις της για την αναβίωση της παραδοσιακής ενδυμασίας της Καστοριάς ανέπτυξε  στην συνέχεια η  θεολόγος και εκπαιδεύτρια του Τμήματος Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών περιηγήσεων του  ΙΕΚ Πτολεμαΐδας Δ.Υ.Π.Α Παναγιώτα Μικροπανδρεμένου.

Ο εξωτερικός συνεργάτης της εταιρείας “Ηλίας Δέσπας Εφαρμογές Πληροφορικής -Ηλεκτρονικής Επικοινωνίας” Σάκης Ευαγγέλου, παρουσίασε τον Smart Guide οδηγό τσέπης της Καστοριάς και ” e- Paths διαδρομές -μονοπάτια της Καστοριάς.

Τις χωροευαίσθητες ψηφιακές εφαρμογές μεικτής πραγματικότητας του Κ.Ε.Π.Ε.Α Καστοριάς για το φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον του τόπου μας, παρουσίασε η βιολόγος και προϊσταμένη του Κ.Ε.Π.Ε.Α  Καστοριάς Μαγδαληνή Γρηγοριάδου.

Τουρισμός και αγροδιατροφική ανάπτυξη ήταν το θέμα που ανέπτυξε αμέσως μετά, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας “ENTHALPIA Αρωματικά Φυτά και Βότανα”, Δημήτριος Παππάς.

Η τεχνολογική καινοτομία της επεξεργασίας του μαρμάρου στην υπηρεσία της εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής, ήταν το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο οικονομολόγος NBA στέλεχος διοίκησης της εταιρείας  “ΠΑΝΑΜΑΡΜ”, Γεώργιος Αναστασόπουλος και τέλος, ο καθηγητής Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του ΠΔΜ Γεώργιος Λάππας, μίλησε για το εργαστήριο ψηφιακών μέσων και στρατηγικής επικοινωνίας.

Την διοργάνωση συντόνισαν ο καθηγητής ΠΔΜ και πρόεδρος Π.Σ.Ε.Κ Κωνσταντίνος Τσανακτσίδης, ο καθηγητής ΠΔΜ και μέλος Π.Σ.Ε.Κ Γιώργος Λάππας και ο καθηγητής ΠΔΜ και μέλος  Π.Σ.Ε.Κ Νικόλαος Τσούνης.

Στον χώρο της εκδήλωσης λειτούργησε και σήμερα έκθεση στην οποία συμμετείχαν επιχειρηματίες της Καστοριάς.

fonikastorias.gr – Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός σε περιοχή της Κοζάνης για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς

Επόμενο Άρθρο

“Μαζί Σου” – Η Σόνια Θεοδωρίδου και το Μουσικό Σχολείο μάς υπόσχονται ένα μουσικό ταξίδι στη μαγική χώρα των Χριστουγέννων!

Τελευταία από Εκδηλώσεις