ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ: 1 χρόνος λειτουργίας ΚΔΕΥ Καστοριάς και Φλώρινας

/
Συμπληρώθηκε 1 χρόνος λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών (ΚΔΕΥ) της Καστοριάς και της Φλώρινας.
Στις 25 Σεπτεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πρώτου πανελλαδικά δημόσιου Κέντρου Επαναχρησιμοποίησης Υλικών στην Καστοριά. Στη συνέχεια στις 9 Οκτωβρίου 2020 ξεκίνησε τη λειτουργία του το ΚΔΕΥ Φλώρινας, ενώ στις αρχές του 2022 αναμένεται και η λειτουργία του νέου ΚΔΕΥ στα Γρεβενά. Την οργάνωση και λειτουργία των ΚΔΕΥ έχει η ΔΙΑΔΥΜΑ σε άμεση συνεργασία με τους εκάστοτε Δήμους.
Η επαναχρησιμοποίηση είναι η πλέον επιθυμητή επιλογή σε σχέση με άλλες πρακτικές διαχείρισης των αποβλήτων, λόγω του ότι:
• αυξάνεται ο χρόνος ζωής των υλικών
• εξοικονομείται ενέργεια και πολύτιμες πρώτες ύλες
• μειώνεται ο όγκος των αποβλήτων που οδηγούνται προς ταφή
Μέχρι στιγμής και παρά τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας, έχουν παραληφθεί στα ΚΔΕΥ 23.500 τεμάχια υλικών και από αυτά έχουν δοθεί για επαναχρησιμοποίηση τα 8.100 τεμάχια (27%).
Ο κάθε πολίτης μπορεί είτε να παραδίδει αντικείμενα, που είναι σε καλή κατάσταση και δεν τα χρειάζεται, είτε να αποκτά δωρεάν υλικά από τους χώρους των ΚΔΕΥ.
Τηλέφωνα επικοινωνίας με τα ΚΔΕΥ:
Καστοριά: 6943240504
Φλώρινα: 6941572735
Ακολουθήστε τη ΔΙΑΔΥΜΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μείνετε ενημερωμένοι:
• Facebook: https://www.facebook.com/diadyma
• Instagram: https://www.instagram.com/diadyma_sa/
• LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/diadyma-sa
• Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCV3K21Wl26M73uSCsSeu4xg
ΔΙΑΔΥΜΑ AE
Προηγούμενο Άρθρο

Ανανεώσεις για τον Α.Σ. Καστοριάς

Επόμενο Άρθρο

Σαν σήμερα 28 Σεπτεμβρίου, ο Αλεξάντερ Φλέμινγκ κάνει μια σπουδαία ανακάλυψη, την πενικιλίνη

Τελευταία από Δυτική Μακεδονία

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η 1η διαδικτυακή επιστημονική συνάντηση για το ακαδημαϊκό έτος 2021-22, που διοργανώνουν το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και το Παράρτημα Καστοριάς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Στις 29 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε διάλεξη με τίτλο: «Παίγνια Καταδίωξης – Διαφυγής (Κλέφτες και  Αστυνόμοι για μεγάλους)»