Δημ. Σαββόπουλος: Κρίσιμη η σημερινή και η αυριανή μέρα για την εξέλιξη στην Π.Ε. Καστοριάς από τον αριθμό των κρουσμάτων Covid-19

/

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ πρίν από λίγη ώρα ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημ. Σαββόπουλος, για την εξέλιξη της πορείας των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Π.Ε. Καστοριάς.

Αρχικά ο κ. Σαββόπουλος αναφέρθηκε στα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που παρουσιάστηκαν σε υπηρεσία της Π.Ε. Κστοριάς τις τελευταίες μέρες και μάλιστα σε ένα γραφείο που στεγάζονταν και οι τρείς και το οποίο (γραφείο) θα παραμείνει κλειστό για 14 ημέρες. Ήδη ο 1ος όροφος, όπου βρίσκεται το γραφείο αυτό, απολυμάνθηκε και δεν συντρέχει είπε, κανένας λόγος ανησυχίας, θα πρέπει όμως, τόνισε να είμαστε όλοι προσεκτικοί, στο κτίριο της Π.Ε.

Συνεχίζοντας, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς τόνισε, ότι η σημερινή και η αυριανή ημέρα θα είναι κρίσιμες, για το ποιά θα είναι η εξέλιξη στην Π.Ε. Καστοριάς. Το ευχάριστο στην όλη υπόθεση είπε, είναι, ότι και την χθεσινή μέρα (Κυριακή), δόθηκαν 24 τέστ, από τα οποία τα 22 βγήκαν αρνητικά και τα υπόλοιπα δύο, πάνε για επανάληψη αλλά και ο αριθμός των κρουσμάτων χθές, ήταν μικρότερος από την προηγούμενη Κυριακή.

Θα πρέπει, ανέφερε ο κ. Σαββόπουλος, να είμαστε όλοι μας προσεκτικοί για να αποφύγουμε το επίπεδο 4, γιατί θα είναι καταστροφικό για τους λιανοπωλητές και για τα εμπορικά καταστήματα.

Από τις αρχές Οκτωβρίου, είπε, υπάρχουν από δειγματοληψίες στο Νοσοκομείο Καστοριάς, 102 επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκ των οποίων τρία, με ήπια μορφή, διακομίσθηκαν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και ένα ακόμη, σε Νοσοκομείο της Θεσ/νίκης. Αυτή τη στιγμή, είπε, το Νοσοκομείο μας δεν πιέζεται.

Σε ερώτησή μας, ποιός αριθμός κρουσμάτων θα πρέπει να μας ανησυχήσει, ώστε να οδηγηθεί και η Π.Ε Καστοριάς στο επίπεδο 4, είπε, ότι σύμφωνα με τον νέο αλγόριθμο που τέθηκε απο τον κ. Χαρδαλιά, αυτός ο αριθμό δεν πέπει να ξεπερνά το 150 και σ’ αυτό μπαίνουν, όπως τόνισε, πολύ άλλοι παράμετροι.

fonikastorias Σ.Ι.

Προηγούμενο Άρθρο

Μετόχους στα φωτοβολταϊκά Δυτ. Μακεδονίας και Μεγαλόπολης βάζει η ΔΕΗ, με 5%, τους κατοίκους των λιγνιτικών περιοχών

Επόμενο Άρθρο

100 δωρεάν rapid test πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Καστοριά

Τελευταία από Τοπικά Νέα