Δημ. Κοσμίδης: «Τα πράγματα για τον κλάδο της γούνας είναι πολύ πιο δύσκολα απ’ ότι φαίνονται. Δεν πάμε καλά»

κατηγορία : Γούνα/Τοπικά Νέα από

Με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο της γούνας ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτρης Κοσμίδης.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην κατάσταση του κλάδου λέγοντας χαρακτηριστικά : «Τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα απ’ ότι φαίνονται. Δεν πάμε καλά».

Ο κ. Κοσμίδης τόνισε ότι αρκετές γουνοποιητικές επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας έβαλαν λουκέτο, ενώ παράλληλα, έκανε λόγο για μαζικές αποχωρήσεις από το συγκεκριμένο επάγγελμα.

Δήλωσε ότι για να ξεπεραστεί η κρίση επιβάλλεται να συνεχιστούν οι δράσεις   εξωστρέφειας, ενώ επανέλαβε πως θα πρέπει οι γουνοποιοί, να στραφούν στο κομματιαστό «Με το οποίο και αναδείχτηκε αλλά και μεγαλούργησε η περιοχή μας».

Ανέφερε ακόμη ότι θα πρέπει να αναζητηθούν νέες αγορές όπως για παράδειγμα αυτές της Ρουμανίας και της Πολωνίας.

«Η Ρουμανία πχ., είναι μια από τις αγορές οι οποίες θέλουν το φθηνό εμπόρευμα. Δηλαδή το κομματιαστό. Δεν είναι μόνο η Ρουμανία. Ψάχνουμε να βρούμε αγορές οι οποίες θέλουν το φθηνό εμπόρευμα. Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε. Μήπως πρέπει να στραφούμε στο κομματιαστό και να κάνουμε κάποια δράση και στην Πολωνία»; Σημείωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επόμενη δράση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας θα πραγματοποιηθεί στην Πολωνία.

Ε.Ψ.