Σε δημόσιο απολογισμό της τελευταίας τριετίας για το Νοσοκομείο Καστοριάς, προέβη ο διοικητής του Βασίλης Αντωνιάδης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Δημαρχείο Καστοριάς.
Στην ομιλία του ο κ. Αντωνιάδης, παρουσίασε αναλυτικά τα πεπραγμένα του Νοσοκομείου από την ανάληψη της θητείας του κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016, έως σήμερα.
«Θεωρώ ότι η τριετία που πέρασε κατά τη θητεία μου ως διοικητής , ήταν πολύ πετυχημένη κι αυτό δεν το λέω εγώ. Είναι ομολογία τόσο των πολιτών με τα ευχαριστήρια που στέλνουν στο Νοσοκομείο, αλλά και των φορέων της Καστοριάς.
Το Νοσοκομείο έχει στελεχωθεί μπορώ να πω σε πάρα – πάρα πολύ μεγάλο βαθμό από τη στιγμή που το παρέλαβα έως σήμερα .
Όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου υπήρχαν 28 θέσεις ιατρικού προσωπικού. Σήμερα όλες οι θέσεις ιατρικού προσωπικού είναι καλυμμένες. Υπάρχει έλλειψη μόνο ενός ορθοπεδικού», σημείωσε μεταξύ άλλων ενώ, αναφέρθηκε αναλυτικά στον εξοπλισμό που έχουν προμηθευτεί τα τμήματα και οι κλινικές αλλά και στα οικονομικά στοιχεία του Νοσοκομείου.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Αντωνιάδης στη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ Άργους Ορεστικού που πρόσφατα ξεκίνησε να λειτουργεί με 24ωρη κλειστή νοσηλεία, κάτι το οποίο όπως ανέφερε, δεν είχε επιτευχθεί εδώ και είκοσι χρόνια.
Στη συνέχεια, μίλησε για τους στόχους οι οποίοι έχουν τεθεί για το επόμενο διάστημα.
«Η ολοκλήρωση μέσα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ του έργου ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου ένα έργο ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για το οποίο έχουμε στείλει τη μελέτη στο Υπουργείο αυτό είναι το πιο βασικό, αλλά και ο εκσυγχρονισμός των μηχανημάτων του Νοσοκομείου κάτι το οποίο μπορώ να πω ότι σε μεγάλο βαθμό έχει προχωρήσει. Προμηθευτήκαμε καινούργια, αλλά υπολείπονται κι άλλα για να το πάμε το Νοσοκομείο ακόμα πιο ψηλά», τόνισε ο κ. Αντωνιάδης.
Στην εκδήλωση παρέστη και ο υποδιοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Αγάπιος Γαβριηλίδης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.
Ε.Ψ.

