/

Δηλώσεις του Ζήση Τζηκαλάγια & της Ολυμπίας Τελιγιορίδου μετά την έκτακτη σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια

Αμέσως μετά το πέρας της σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε  στην Π.Ε Καστοριάς με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μας,  δηλώσεις έκαναν οι  βουλευτές Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας και   ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου.

«Η πατρίδα μας  διέρχεται μια υγειονομική κρίση. Όλοι πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και λογική. Πρέπει  να έχουμε εμπιστοσύνη στις αποφάσεις που ανακοινώνουν η  κυβέρνηση και  το Υπουργείο Υγείας . Οι αποφάσεις τις οποίες ανακοινώνει ο Υπουργός Υγείας είναι προϊόν εισηγήσεων που  γίνονται από τις πιο εξειδικευμένους επιστήμονες κι αυτές πρέπει να εφαρμόζονται.

Συστήσω σε όλους ψυχραιμία και λογική. Αυτή την μπόρα την οποία αντιμετωπίζουμε, πρέπει να την περάσουμε όρθιοι. Οι ειδικοί επιστήμονες γνωρίζουν την πορεία της και τι πρέπει να γίνεται σε κάθε στάδιο.

Προσωπικά, απευθύνθηκα στην οργανωμένη και συντεταγμένη πολιτεία, εξέθεσα την πραγματικότητα που υπάρχει στον Νομό Καστοριάς και το αν θα έπρεπε να ληφθούν κάποια μέτρα  ειδικά για την περιοχή μας, γιατί ίσως εμείς να είμαστε από μία έως τρεις  βδομάδες νωρίτερα από τη  επιδημική  έξαρση που θα συμβεί στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδος, επειδή είχαμε κάποιες ιδιαιτερότητες. Ό,τι πριν από περίπου ένα μήνα 150 και πλέον, γουναράδες επισκέφθηκαν τη  διεθνή έκθεση γούνας  του Μιλάνου και από την άλλη μεριά, είχαμε από την περιοχή μας και επισκέπτες στους Αγίους Τόπους όπως  είχαν και η Αχαΐα, η Ηλεία και η Ζάκυνθος όπου υπάρχουν περισσότερα περιστατικά.

Αυτή τη στιγμή, το Νοσοκομείο της Καστοριάς έχει έτοιμη πτέρυγα για να νοσηλεύσει περιστατικά τα οποία θα έχουν μέσης βαρύτητας λοίμωξη από τον κορωναϊό, αλλά αυτό που  ζητάω ως κυβερνητικός βουλευτής  από την πολιτεία,   είναι να έχουμε  κάλυψη  στο ελλείπον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τη μια μεριά  και από την άλλη,  να έχουμε επιπλέον επιστημονικό και  υλικό εξοπλισμό», δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας .

«Η Καστοριά  βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη κατάσταση γιατί απ’  ότι φαίνεται  υπάρχει μία μεγάλη διασπορά του ιού. Βρισκόμαστε δυστυχώς, ακόμη στην αρχή. Έχουμε εδώ  και πάρα πολύ καιρό από την πλευρά μας χτυπήσει τον  κώδωνα του κινδύνου γιατί ήταν γνωστό  ότι είχαμε πάρα πολλές επισκέψεις Καστοριανών στην Ιταλία τις ημέρες των κρουσμάτων όπως επίσης είχαμε και πολλές επισκέψεις γκρουπ στους Αγίους Τόπους, αλλά δεν είναι ώρα για κριτική. Είναι ώρα για συστράτευση, για έναν συντονισμένο σχεδιασμό.

Στη σύσκεψη τόνισα για άλλη μια φορά ότι πρώτον, θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη  βαρύτητα στην ατομική ευθύνη ακολουθώντας όλοι οι πολίτες τις οδηγίες που έχουν δοθεί από την πολιτική προστασία για να προστατέψουν τον εαυτό τους και την κοινωνία και δεύτερον, υπάρχει μια μεγάλη ευθύνη από αυτούς που έχουν καίριες θέσεις.

Το  βασικό που πρέπει να γίνει είναι  η θωράκιση του Νοσοκομείου μας. Η ασφάλεια των πολιτών και η ασφάλεια του προσωπικού.

Επειδή τις προηγούμενες ώρες ακούστηκαν σενάρια για μείωση της καραντίνας του προσωπικού του Νοσοκομείου της Καστοριάς, το θεωρώ αντιεπιστημονικό και ανεύθυνο . Εκείνο που θα μπορούσε να γίνει είναι η λήψη δειγμάτων από όλο το προσωπικό ώστε να  γνωρίζουμε τι συμβαίνει και να λυθεί και το πρόβλημα που προκύπτει με την καραντίνα του προσωπικού. Δεν  μπορούμε  όμως  αυθαίρετα  να κάνουμε δικούς μας νόμους και  να λέμε ότι θα μειώσουμε την καραντίνα.

Θέλω να συστήσω σε όλους  ψυχραιμία. Είμαστε εδώ, έχουμε έναν αόρατο εχθρό. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι είναι δυνατόν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να τον αντιμετωπίσουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων η βουλευτής  ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια: Να απαιτηθεί η κήρυξη έκτακτων μέτρων για την Π.Ε Καστοριάς και να τεθεί η Καστοριά σε καραντίνα για ένα χρονικό διάστημα

Επόμενο Άρθρο

Συγκροτημένη Υγειονομική πρόταση των Γενικών Ιατρών του Κ.Υ. Άργους Ορεστικού

Τελευταία από Τοπικά Νέα