Δεύτερο περιστατικό εμφάνισης αρκούδας κοντά στην πόλη της Καστοριάς, μέσα σε λίγες μέρες | Δηλώσεις του Ν.Παναγιωτόπουλου

Αρκούδα  έκανε την εμφάνισή της σήμερα το πρωί   στην   Πέτρα. Το  ζώο, είδε κάτοικος της περιοχής  ο οποίος ειδοποίησε τους αρμόδιους  φορείς.

Άμεσα έσπευσαν το  Δασαρχείο, η Αστυνομία και  η ομάδα άμεσης επέμβασης  του  «Αρκτούρου», προκειμένου  να την απομακρύνουν. Για τον εντοπισμό του  ζώου  επιστρατεύθηκε ακόμη  και  σκάφος της εθνικής ομάδας κωπηλασίας, μήπως αυτό βρισκόταν μέσα στη λίμνη.

«Σίγουρα την εποχή αυτή η αρκούδα προσεγγίζει τις περιοχές που έχουν δροσιά. Έτσι λοιπόν μπορεί να τη  βρούμε και σε ποτάμια και σε λίμνες, όπως και αυτή που προσέγγισε την παραλίμνια περιοχή.

Το  ζώο  δεν το εντοπίσαμε. Κάναμε όμως αυτό που ορίζει το πρωτόκολλο ώστε,  να μπορέσει να απομακρυνθεί έστω κι αν δεν το βλέπαμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Αρκτούρου στην Καστοριά Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Εκτιμάται ότι πρόκειται για την ίδια αρκούδα  που  πριν από λίγες μέρες είχε εμφανιστεί στην περιοχή Λ.Υ.Β.

« Αν είναι το  ίδιο, πρόκειται για ένα νεαρό  ζώο που σίγουρα είναι πιο απερίσκεπτο, ίσως να το  έχει  αφήσει η μητέρα του. Έτσι λοιπόν προσπαθεί να  βρει κι αυτό τον δικό του  χώρο.

Είναι θέμα χρόνου να το απομακρύνουμε και προς τα κει  θα στρέψουμε το ενδιαφέρον μας» ,  ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Προηγούμενο Άρθρο

Τα ενοίκια θα καθορίζουν τις νέες αντικειμενικές αξίες | Capital.gr

Επόμενο Άρθρο

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2016: Αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες – Κάντε σύγκριση με τις βάσεις 2015 | Newsbomb.gr

Τελευταία από Τοπικά Νέα