Δεύτερη μέρα σήμερα της Γιορτής Καστοριανού Ψαριού του Συλ. «Το Απόζαρι» (φωτογραφίες)

κατηγορία : Εκδηλώσεις/Τοπικά Νέα από

Δεύτερη μέρα της Γιορτής Καστοριανού Ψαριού που διοργανώνει ο Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός «Το Απόζαρι», στην πλατεία της συνοικίας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν και σήμερα με περιήγηση στη βορινή πλευρά της λίμνης με το ηλιακό σκάφος της Δημοτικής Επιχείρησης «Μακεδνός» του Δήμου Καστοριάς καθώς και με σκάφη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Καστοριάς.

Στη συνέχεια, το μέλος της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ Καστοριάς Χρυσούλα Πατρώνου – Παπατέρπου ενημέρωσε για το εθελοντικό πρόγραμμα «Γίνε Φίλος».

Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε στην Βόρεια Παραλία ο διαγωνισμός με καστοριανά καράβια.

Δυστυχώς φέτος, υπήρξαν μόνο δυο συμμετοχές γιατί όπως δήλωσαν οι διοργανωτές δεν υπάρχουν αρκετά  παραδοσιακά καράβια στη λίμνη της Καστοριάς, ενώ κάποια που θα μπορούσαν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό, είχαν προβλήματα.

Πρώτος τερμάτισε ο Χρυσός Νάντσος και δεύτερος ο Ιορδάνης Φυσσέας, στους οποίους ο Σύλλογος, απένειμε μετάλλια και διπλώματα, όπως και στα πληρώματά τους.

Η εκδήλωση συνεχίζεται αυτή την ώρα στην πλατεία «Απόζαρι», με δωρεάν προσφορά καστοριανών ψαριών και την «Καστοριανή Κομπανία» να παρουσιάζει ένα όμορφο λαϊκό πρόγραμμα.

Η Γιορτή Καστοριανού Ψαριού ολοκληρώνεται αύριο το πρωΐ (9 π.μ. – 12 μ.) με τον διαγωνισμό ψαρέματος στην βόρεια παραλία (έναντι της πλατεία Απόζαρι ) και την απονομή βραβείων και επαίνων στους συμμετέχοντες

Ε.Ψ. – Σ.Ι.