Δήμος Καστοριάς για την περίοδο των εορταστικών εκδηλώσεων: “Απόλυτα ικανοποιημένοι, δεν πανηγυρίζουμε”

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς από τον Δήμαρχο Καστοριάς Ιωάννη Κορεντσίδη, τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Πολιτισμού Αθανάσιο Ρήμο, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Καστοριάς Σιδέρη Σμαρόπουλο και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καστοριάς Άγγελο Γεωργιάδη.

Θέμα της συνέντευξης ήταν ο απολογισμός των εορταστικών δράσεων και γενικότερα των αποτελεσμάτων επισκεψιμότητας στην Καστοριά την περίοδο των εορτών.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς πήρε αρχικά τον λόγο τονίζοντας ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των εκδηλώσεων στις γιορτές καθώς και από την επισκεψιμότητα στην Καστοριά αυτές τις ημέρες. Συνέχισε λέγοντας ότι αυτό δεν κάνει τον Δήμο να πανηγυρίζει καθώς υπάρχουν νέες προκλήσεις μπροστά. “Η Καστοριά αλλάζει και έρχονται μέρες ανάπτυξης” σημείωσε ο Γιάννης Κορεντσίδης υπογραμμίζοντας την πολύ καλή συνεργασία που είχε ο Δήμος με όλους τους φορείς και παραγωγικές τάξεις της Καστοριάς.

Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού Αθανάσιος Ρήμος πήρε τον λόγο λέγοντας ότι ο Δήμος την περασμένη περίοδο επισκέφθηκε πάρα πολλές εκθέσεις και στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με αυτή που ακολουθεί να είναι στο Ισραήλ. Ανέφερε στατιστικά στοιχεία βάσει των εισιτηρίων που κόπηκαν την εορταστική περίοδο στις επισκέψιμες δομές του Δήμου με νούμερα πρωτοφανή για την Καστοριά με κορυφαίο σε επισκεψιμότητα το Σπήλαιο του Δράκου. Ο κ. Ρήμος τόνισε ότι έρχονται και αρκετές και νέες εκδηλώσεις για την περίοδο της Αποκριάς στην Καστοριά και ευχαρίστησε, όπως και ο Δήμαρχος, όλο το προσωπικό του Δήμου που εργάζεται για να γίνουν πράξη όλα αυτά.

Ακολούθησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καστοριάς Σιδέρης Σμαρόπουλος υπογραμμίζοντας και αυτός την άριστη συνεργασία που έχουν όλοι οι φορείς μεταξύ τους. Τόνισε ότι στόχος πλέον είναι η Καστοριά να γίνει τουριστικός προορισμός 365 ημέρες τον χρόνο!

Τέλος τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καστοριάς Άγγελος Γεωργιάδης ο οποίος δήλωσε ότι τα καταστήματα εστίασης ξεπέρασαν τις δυνάμεις τους για να εξυπηρετήσουν τον όγκο τον επισκεπτών και αυτό συνέβη και λόγω του ότι πολλές επιχειρήσεις εστίασης έκλεισαν με το βάρος των μέτρων τους τελευταίους μήνες στην Καστοριά, πράγμα που κατέστησε ακόμη πιο δύσκολο το έργο τους.

Στοιχεία επισκεψιμότητας στις τουριστικές δομές του Δήμου για την εορταστική περίοδο:

ΛΙΜΝΑΙΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ 4.972 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

ΕΝΥΔΡΕΙΟ 3.722 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

ΚΑΡΑΒΙ 1.978 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΡΑΚΟΥ 6.000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αναλυτά οι δηλώσεις των παραπάνω στο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας “ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ” στο φύλλο της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου 2023.

fonikastorias.gr – Δημήτρης Σ. Ιατρού

Προηγούμενο Άρθρο

Αγωνιστική δραστηριότητα τμημάτων του Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ_άροσις για το Σαββατοκύριακο 14 & 15 Ιανουαρίου

Επόμενο Άρθρο

Πρόταση της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας για στήριξη της επιχειρηματικότητας στους Δήμους της Π.Ε. Καστοριάς – Στα 15.395.000 ευρώ ο προϋπολογισμός

Τελευταία από Τοπικά Νέα