Γ. Πετκανάς: “κ. Αγγελή υποθηκεύετε το μέλλον του Δήμου Καστοριάς

Μετά τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την πρωτοβουλία του Δημάρχου Καστοριάς Ανέστη Αγγελή, να συμμετέχει και προσωπικά να αποφασίζει «Μνημόνιο Συνεργασίας» με την Περιφέρεια και Δημάρχους της Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με τα ανταποδοτικά έργα κοινωνικής ευθύνης της κοινοπραξίας ΤΑΡ σύμφωνα με την τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου Γιώργου Πετκανά, έρχεται τώρα η «Διαμαρτυρία Δήλωση» του τελευταίου, απευθυνόμενος προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καστοριάς, αναφέροντας:

«Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ όπως αναγνώσετε στο Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καστοριάς, την έντονη διαμαρτυρία μου και για τον λόγο αυτό, της απουσίας μου.

Σας υπενθυμίζω, ότι στην αμέσως προηγούμενη έκτακτη συνεδρίαση 12.10.2016 σχετικά με το αποκλειστικό θέμα ανταποδοτικών έργων κοινωνικής ευθύνης της κοινοπραξίας ΤΑΡ αγωγού φυσικού αερίου, στη διάρκεια της συζήτησης, αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Αγγελής ως Δήμαρχος του Δήμου Καστοριάς, τον μήνα Μάρτιο 2016 υπέγραψε «Μνημόνιο Συνεργασίας» ενώπιον του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και άλλων Δημάρχων, χωρίς ωστόσο να έχει στην διάθεση του, την έγκριση του ανώτατου οργάνου, αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακόμη και η μεταγενέστερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς περί άλλων προταθέντων έργων όριζε, χωρίς βεβαίως ως Δήμαρχος να έχει αποκαλύψει το ιστορικό. Ο ίδιος δε, δημόσια διέψευδε τα γεγονότα. Δεν παραδέχθηκε την υπογραφή του, «απαγόρευσε» άπαντες να αναφέρουν γι’ αυτό, κάτι όμως που δυστυχώς για κείνον, αποδείχθηκε μέγιστο ψεύδος, αφού λίγες ώρες αργότερα η αλήθεια έλαμψε εις βάρος του, με τις υπογραφές, αλλά και από μαρτυρίες συναδέλφων του Δημάρχων. Το λιγότερο που θα έπρεπε άμεσα να είχε πράξει, ήταν να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους Καστοριανούς πολίτες, για δύο λόγους:

  1. Απέκρυψε τα πραγματικά γεγονότα από το Δημοτικό Συμβούλιο.
  2. Υποθήκευσε αυθαίρετα το μέλλον του Δήμου Καστοριάς, με μια προσωπική επιλογή, κάτι για το οποίο πρέπει να ελεγχθεί.

25.10.2016

Γεώργιος Πετκανάς

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Καστοριάς

petkanas@otenet.gr mob. 6984 565655

 

Προηγούμενο Άρθρο

Η Ολυμπία Τελιγιορίδου στη Ρουμανία

Επόμενο Άρθρο

Έβαλαν… γκολ στο γκρίζο!

Τελευταία από Τοπικά Νέα