Γκρεμίστηκε εγκαταλελειμμένη ετοιμόρροπη οικία κλείνοντας την οδό Γ. Παλαιολόγου (φωτο)

Τελικά η εγκαταλελειμμένη ετοιμόρροπη οικία επί της οδού Παλαιολόγου, πρός τον Προφήτη Ηλία, δεν άντεξε και με τις τελευταίες βροχοπτώσεις, γκρεμίστηκε σήμερα τα ξημερώματα, κλείνοντας τον δρόμο. Το ευτύχημα, πώς εκείνη την ώρα, δεν περνούσε κάποιος πεζός ή τροχοφόρο, με απρόβλεπτες συνέπειες. Αυτή την κατάληξη έχουν τα ημίμετρα που λαμβάνονται για τα ετοιμόρροπα στην πόλη μας.

Για την επικινδυνότητα της εν λόγω εγκταταλελειμμένης οικίας, τόσο το fonikastorias.gr, όσο και η εφημερίδα μας «Φωνή της Καστοριάς», ασχολήθηκαν εδώ και χρόνια, επανειλημμένα και το μόνο που έγινε τελικά, ήταν πρίν 3,5 περίπου χρόνια, στο πλαίσιο λήψης μέτρων προστασίας επικινδύνως ετοιμόρροπων οικιών στην πόλη μας από τον Δήμο, να τοποθετηθεί λινάτσα και προστατευτικό πλέγμα, τα οποία όμως, δεν «έσωσαν» – και επόμενο ήταν – την κατάσταση.

Ήδη συνεργείο του Δήμου, απομακρύνει αυτή τη στιγμή τα μπάζα για ν’ ανοίξει οδρόμος.

Αυτή η κατάσταση κύριοι αρμόδιοι, δεν πάει άλλο. Η Καστοριά έχει γεμίσει με λινάτσες, μιά απαράδεκτη (προφανώς) εικόνα για την πόλη αλλά προπάντων επικίνδυνη κατάσταση για την σωματική ακεραιότητα, πεζών και οδηγών.

Θα το πούμε, πολύ απλά. Πρέπει ν’ αλλάξει ο νόμος για τα ετοιμόρροπα.

Στέργιος Γ. Ιατρού

Προηγούμενο Άρθρο

Θεσσαλονίκη: Άνοιξε η γη και… ρούφηξε λεωφορείο

Επόμενο Άρθρο

Αγωνιστική δραστηριότητα τμημάτων Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ για το Σαββατοκύριακο 16 & 17 Οκτωβρίου

Τελευταία από Στο ρυθμό της Πόλης