Γιορτάστηκε στην Τ. Κ. Μελά η Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

/

Με λαμπρότητα και με την παρουσία του Υφ. Μεταφορών κ. Μιχ. Παπαδόπουλου που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση, πολιτικοστρατιωτικών αρχών, του Συλ. Απογόνων Μακεδονομάχων Καστοριάς, εκπροσώπων σωματείων (μεταξύ των οποίων, των Δυτικομακεδονικών Σωματείων Θεσ/νίκης και του Συλ. Καστοριανών Θεσ/νίκης «ΤΟ ΚΕΛΕΤΡΟΝ») άλλων οργανώσεων και κατοίκων των Κορεστείων, γιορτάστηκε σήμερα στην τοπική κοινότητα Μελά η Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα.

Τηρουμένων των μέτρων για την αποφυγή του κινδύνου εξάπλωσης της λοίμωξης Covid-19, το πρωί τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως του πρωτομάρτυρα και σύμβολο του Μακεδονικού Αγώνα Παύλου Μελά και όλων εκείνων που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της Μακεδονίας.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Παύλου Μελά που βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία της τοπικής κοινότητας και κατάθεση στεφάνων.

Στο ιστορικό της ημέρας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων «Ο Παύλος Μελάς» κ. Μιχαήλ Παπανούσης.

Την εκδήλωση πλαισίωσε, για πρώτη φορά, η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Λητής Θεσ/νίκης, που απέδωσε τραγούδια του Μακεδονικού Αγώνα.

Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε περιήγηση στο Μουσείο του Παύλου Μελά, στο σπίτι όπου σκοτώθηκε ο ήρωας του Μακεδονικού Αγώνα.

Στέργιος Γ. Ιατρού

Προηγούμενο Άρθρο

2.313 νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα στη χώρα μας – 30 ακόμα θάνατοι – 361 διασωληνωμένοι

Επόμενο Άρθρο

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης έργων του Νικολάου Πιστικού στο αρχοντικό Τσιατσιαπά

Τελευταία από Εκδηλώσεις