Γάμοι και βαπτίσεις: «Παράθυρο» για αύξηση του ορίου των 100 καλεσμένων

Πάρα πολλά ζευγάρια που είχαν αναβάλλει γάμους και βαφτίσεις, το προηγούμενο διάστημα λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, τώρα σπεύδουν να κλείσουν χώρους εκδηλώσεων

Στο πλαίσιο της άρσης του lockdown και των περιορισμών κατά τουκορονοϊού, ανοίγουν πλέον από τον Ιούνιο και οι δεξιώσεις γιαγάμους και βαπτίσεις. Η ζήτηση για χώρους εκδηλώσεων είναι τεράστια, καθώς πάρα πολλά ζευγάρια έχουν αρχίσει ήδη τα τηλεφωνήματα για να «κλείσουν» το γλέντι του γάμου ή της βάφτισης, το οποίο δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν έως σήμερα λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.

«Έχουν αρχίσει τα τηλεφωνήματα, και με νέα ζευγάρια και νέα ραντεβού. Το βιβλίο των κρατήσεων έχει κλείσει για όλο το 2021 και ήδη έχουν ξεκινήσει τα ραντεβού για το επόμενο έτος, το 2022. Αυτό φέρνει χαρά σε όλον τον κλάδο», λέει χαρακτηριστικά στο Open συνιδιοκτήτρια ενός χώρου εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη.

Είναι φανερό ότι μετά και τις κυβερνητικές ανακοινώσεις της Τετάρτης (12/5) από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο, τα ζευγάρια επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου αφενός να οργανώσουν έγκαιρα την εκδήλωσή τους και αφετέρου να τηρηθούν τα μέτρα που προβλέπονται για τις δεξιώσεις (σε ανοιχτούς χώρους).

Θυμίζουμε ότι ο κλάδος των εκδηλώσεων επανεκκινεί τις δραστηριότητές του, σε εξωτερικούς χώρους και με ανώτατο όριο τα 100 άτομα και χωρίς μουσική καθώς ο συγχρωτισμός εγκυμονεί κινδύνους για την εξάπλωση τουκορονοϊού.

«Παράθυρο» για αύξηση του ορίου των 100 καλεσμένων

Ωστόσο, ο περιορισμός στους καλεσμένους πονοκεφαλιάζει όχι μόνο τα ζευγάρια και τις οικογένειές τους αλλά και τους επιχειρηματίες. Αυτό το πρόβλημα αναγνώρισε προ ημερών ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ παραδέχθηκε πως το ανακοινωθέν πλαίσιο είναι παράλογο.

Όπως ο ίδιος είπε, είναι αδικία να υπάρχει αυτός ο περιορισμός των 100 ατόμων σε ένα ανοικτό κτήμα, όταν ακριβώς δίπλα θα μπορούσε να λειτουργεί κατάστημα εστίασης το οποίο θα φιλοξενεί βάσει των υγειονομικών προτύπων ακόμα και 300 άτομα.

Οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης πιθανότατα «φωτογραφίζουν» την πρόθεση της κυβέρνησης και το ανοιχτό «παράθυρο» για περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών στις εκδηλώσεις για γάμους και βαφτίσεις εφόσον φυσικά ανάψουν και το πράσινο φως από την επιτροπή των ειδικών. Μάλιστα, το ζήτημα ίσως τεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στις συνεδριάσεις της επιτροπής.

reader.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Κωπηλασία: Τριπλή εκπροσώπηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πάλεψαν αλλά δεν τα κατάφεραν οι Ευαγγελία Αναστασιάδου & Ζωή Φίτσιου

Επόμενο Άρθρο

Εκδήλωση για τα Μαθηματικά Προσανατολισμού στις πανελλαδικές εξετάσεις 2021

Τελευταία από Ελλάδα