Βρετανία: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός Λιζ Τρας

Πολιτικός «σεισμός» στη Βρετανία. Μετά από 44 ημέρες, παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία της χώρας η Λιζ Τρας. Η ανακοίνωση έγινε έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ και ήδη έχει ενημερωθεί ο βασιλιάς Κάρολος. Η Λιζ Τρας βρέθηκε αποδυναμωμένη και δεν έχαιρε στήριξης από τους Συντηρητικούς, τη στιγμή που ήταν αντιδημοφιλής στην κοινή γνώμη.

Η κατάρρευση του οικονομικού προγράμματος και η απομάκρυνση δύο υπουργών έδωσαν τη «χαριστική βολή» στην Λιζ Τρας που παραιτήθηκε. «Ανέλαβα την εξουσία σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής και διεθνούς αστάθειας. Οι οικογένειες και οι επιχειρήσεις ανησυχούσαν για το πώς θα πληρώσουν τους λογαριασμούς τους» είπε η Τρας και πρόσθεσε πως εξελέγη με εντολή να το αλλάξει αυτό, λέγοντας: «Το πετύχαμε όσον αφορά στους λογαριασμούς ενέργειας». Ωστόσο, πρόσθεσε: «Αναγνωρίζω δεδομένης της κατάστασης ότι δεν μπορώ να εκπληρώσω την εντολή με την οποία εξελέγη από το Συντηρητικό Κόμμα».

Λιζ Τρας: Οι διάδοχοι

Η έξοδος από το πολιτικό αδιέξοδο στη Βρετανία εξαρτάται από την ικανότητα επιλογής διαδόχου, αλλά οι διαφορετικές τάσεις στις τάξεις του κόμματος δεν έχουν συμφωνήσει, την ώρα που πολλά ονόματα κυκλοφορούν, όπως του Ρίσι Σουνάκ, του Τζέρεμι Χαντ, της Πένι Μόρντοντ, αλλά ακόμη και του Μπόρις Τζόνσον.

reader.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Περιφ. Δυτ. Μακεδονίας: Εορτασμός του Προστάτη του Σώματος,  Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου και της «Ημέρας της Αστυνομίας» (φωτογραφίες)

Επόμενο Άρθρο

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς (δείτε τα θέματα)

Τελευταία από Διεθνή