Βουλή: Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής – 156 «κατά» και 142 «υπέρ», μια ψήφος «παρών»

Με 156 «κατά» και 142 «υπέρ» απορρίφθηκε η πρόταση μομφής που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, επί 299 ψηφισάντων, 156 βουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν την πρόταση δυσπιστίας. Υπέρ της πρότασης τάχθηκαν οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης ενώ υπήρξαν και 1 “παρών” του ανεξάρτητου βουλευτή Κ. Μπογδάνου.

Σημειώνεται ότι απουσίαζε από την ψηφοφορία η βουλευτής της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου λόγω έκτακτης εισαγωγής της στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, «πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να υποβληθεί πριν περάσει εξάμηνο από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης, εκτός αν υπογράφεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών».

Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε μετά από συζήτηση ιδιαίτερα υψηλών τόνων μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα. Μια «μετωπική» σύγκρουση των δυο πολιτικών αρχηγών με φράσεις-φωτιά και ένταση να «περισσεύει» εντός της Ολομέλειας.

«Είναι η πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση που η νύχτα διεισδύει στο Μέγαρο Μαξίμου» είπε ο Αλέξης Τσίπρας για την υπόθεση Φουρθιώτη. «Κυβερνάτε εσείς ή οι Φουρθιώτηδες κ. Μητσοτάκη;» απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζοντας το «σφυροκόπημα» ο Αλέξης Τσίπρας είπε:«Πώς είχε ο κ. Φουρθιώτης τόσο στενές σχέσεις με τόσους υπουργούς σας; Πώς το δεξί σας χέρι διαπραγματευόταν μαζί τους τις νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης; Με τη μισή κυβέρνηση να του κάνει delivery. Το γνωρίζατε όλο αυτό;».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως «πήρατε αγκαλιά έναν υπόδικο», αναφερόμενος στην υποθεση Φουρθιώτη και σε όσα του καταλόγισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Γι’ αυτό την κάνατε την πρόταση δυσπιστίας ε; Για τον κύριο Φουρθιώτη. Είναι τόσο σημαντικός στο πολιτικό στερέωμα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. «Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο Φουρθιώτης είναι τόσο σημαντικός στον ποιλιτικό διάλογο που κανένας άλλος πολιτικός αρχηγός της αντιπολίτευσης δεν έκανε ούτε μια αναφορά σε αυτόν. Μόνο εσείς. Πόσο πιο χαμηλα κ. Τσίπρα θα πέσετε; Πόσο πιο απελπισμένος θα γίνετε;».

ieidiseis.gr

Προηγούμενο Άρθρο

11.124 νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα στη χώρα μας – 97 ακόμα θάνατοι – 571 διασωληνωμένοι

Επόμενο Άρθρο

Κοροναϊός: Ξεκίνησαν κλινικές δοκιμές για επικαιροποιημένο εμβόλιο του κοροναϊού – Πόσες φορές θα το κάνουμε

Τελευταία από Ελλάδα

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων στήριξης για ένταξη προγραμμάτων στην Παρέμβαση Π2-58.5 “Προώθηση οίνων σε Τρίτες Χώρες” στo πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ελλάδας 2023-2027

Δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και