(Πηγή: eurokinissi)

Βενζίνη – Καταγγελίες Ζάγκα για ξέπλυμα χρήματος: «Θέλετε όταν βγω να με χτυπήσει αυτοκίνητο;» – Πού θα φτάσουν οι τιμές

/

Οι διαδοχικές αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης, καθώς πλέον πωλείται πάνω από τα 2,40 ευρώ το λίτρο και στην Αθήνα, επαναφέρει το θέμα των ανατιμήσεων αλλά και τον πρατηρίων που φέρονται να πωλούν και κάτω του κόστους. «Κάτι δεν πάει καλά στα πρατήρια που πουλάνε 2.19 την βενζίνη. Εγώ δεν θα πέρναγα ούτε απ’ έξω. Την αγοράζουμε με 2,21» ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος των βενζινοπωλών Μαρία Ζάγκα ανοίγοντας παράλληλα την κουβέντα για το ξέπλυμα χρήματος μέσα από τα βενζινάδικα.

Φιλοξενούμενη στον ΣΚΑΪ η κ. Ζάγκα έκανε αναφορά στα πρατήρια που ρισκάρουν να δεχθούν πρόστιμο, ωστόσο η κουβέντα πήγε ακόμη πιο πέρα. «Είναι κοινό μυστικό πως η βενζίνη από αγαθό έχει γίνει είδος πολυτελείας. Οι φόροι ανεβάζουν την τιμή και πρέπει να μπει ένα μέτρο» ανέφερε αρχικά για να προχωρήσει σε καταγγελίες τόσο απειλές από κυκλώματα!

«Ξέρω την καθημερινότητα των βενζινοπωλών. Δεν ξέρω και δεν θέλω να ξέρω αυτών που έχουν μπει στα πρατήρια και έχουν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πρατηρίων που ξεπλένουν χρήματα. Αυτοί θέλουν μόνο να ξεπλύνουν» είπε για να ακολουθήσει ο διάλογος με τον παρουσιαστή της εκπομπής:

  • – Δεν τους ξέρετε;
  • – Θέλετε όταν βγω να με χτυπήσει αυτοκίνητο; Τους ξέρουν όλοι.
  • – Αυτό που λέτε είναι μαφία.
  • – Βέβαια, τι άλλο είναι…

Εξήγησε δε, αναφέροντας άλλα παραδείγματα με «ατυχήματα» σε βενζινάδικα: «Ο πρόεδρος ο κ. Κιούσης της ομοσπονδίας, πριν 4-5 χρόνια έφαγε βόμβα και διαλύθηκε το μαγαζί του. Σε άλλη περίπτωση στη Θεσσαλονίκη τον “θέρισαν”. Τώρα είναι η σειρά μου; Αυτά είναι προειδοποιήσεις να κλείσουμε το στόμα μας και να μην μιλάμε».

Βενζίνη: Πού θα φτάσει η τιμή της

Από 1,57€ το 2021 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, βρίσκεται τώρα στα 2,30 ευρώ, ενώ η πρόβλεψη για τους επόμενους μήνες αγγίζει το εφιαλτικό ποσό των 3 ευρώ. Την ίδια ώρα, όλο και πιο κοντά στα τρία ευρώ ανά λίτρο βρίσκεται η Κρήτη, που είχε τιμή λίτρου 1,67€ το 2021 και πάνω από 2,35€ το 2022.

Προηγούμενο Άρθρο

Εκλογές στο ΠΤ του ΕΕΣ Καστοριάς – Επανεκλέχτηκε πρόεδρος ο Συμεών Σπύρου

Επόμενο Άρθρο

“Οι λιχουδιές της Όλγας”: Δείτε το σημερινό μενού 02/06

Τελευταία από Ελλάδα