Βγήκαν στην πόλη της Καστοριάς τα αστυνομικά ποδήλατα! (πλούσιο φωτορεπορτάζ από τη τελετή του Αγιασμού)

κατηγορία : Εκδηλώσεις/Τοπικά Νέα από

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η τελετή Αγιασμού για την έναρξη του θεσμού αστυνόμευσης με χρήση ποδηλάτων στην Καστοριά.

Τον Αγιασμό, που έγινε απέναντι από το κτίριο της Π.Ε Καστοριάς, τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ συμπαραστατούμενος από τον ιερό κλήρο.

Ο θεσμός της αστυνόμευσης με ποδήλατα εφαρμόζεται ήδη στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις. Φέτος ξεκίνησε η εφαρμογή του και στην Καστοριά.

Η ομάδα στελεχώνεται από έξι αστυνομικούς ποδηλάτες εκ των οποίων οι τέσσερις είναι τακτικοί και οι δυο αναπληρωματικοί.

Είναι όλοι τους έμπειροι και εξαίρετοι αστυνομικοί, γνώστες ξένων γλωσσών και για το χρονικό διάστημα της δράσης αυτής (την καλοκαιρινή περίοδο) θα υπάγονται στο γραφείο Τουρισμού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς. Διαθέτουν ειδικού τύπου στολή ποδηλάτη και όλα τα απαιτούμενα είδη. Η υπηρεσία τους θα είναι εξάωρη, με δύο βάρδιες και θα ξεκινά από τις 9 το πρωΐ, έως τις 9 το βράδυ. Θα περιπολούν δε, στη βόρεια και τη νότια παραλία.

Σκοπός της δράσης είναι η εξυπηρέτηση των επισκεπτών – τουριστών παρέχοντας σε αυτούς κατάλληλες οδηγίες και απαραίτητες πληροφορίες όχι μόνο τουριστικού, αλλά και ευρύτερου ενδιαφέροντος.
Η συνεργασία και η συνδρομή σε άλλες υπηρεσίες και άλλους φορείς ώστε να διευθετούνται προβλήματα κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος και να διευκολύνονται οι επισκέπτες των περιοχών αυτών.

Παράλληλα η δράση αυτή θα συντελέσει στην ενδυνάμωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών μέσω τόσο της εμφανούς αστυνομικής παρουσίας όσο και της άμεσης ανταπόκρισης διαχείρισης ήπιας έντασης περιστατικών.

Στην τελετή, μετά τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτη μας, απηύθυναν χαιρετισμό, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας υποστράτηγος Αθανάσιος Μαντζούκας, ο αστυνομικός διευθυντής Καστοριάς Θωμάς Νέστορας, οι βουλευτές Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου και Μαρία Αντωνίου, ο Π.Σ. Πασχ. Βάσσος ως εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και ο δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής.

Σ.Γ. – Ε.Ψ.