Βαγγέλης Πανταζής: «Η αγορά δεν πήγε καθόλου καλά τη χειμερινή περίοδο»

Υποτονική ήταν η κίνηση στην αγορά της Καστοριάς και κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων, οι οποίες  έληξαν  στις  28 Φεβρουαρίου.

Η οικονομική κρίση αλλά και οι  χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν  στην περιοχή μας,   ήταν οι κυριότερες αιτίες σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού  Συλλόγου Καστοριάς  Βαγγέλη Πανταζή.

«Ήταν μια περίοδος όπου πραγματικά η αγορά  δεν πήγε καθόλου καλά. Συνετέλεσαν πολλοί παράγοντες, για τη δική μας περιοχή  και οι χαμηλές θερμοκρασίες . Άρα, με αυτή τη  λογική δεν μπορούσε ο καταναλωτής να  βγει στην αγορά και να κάνει τα ψώνια του παρά του ότι οι τιμές ήταν σε χαμηλά επίπεδα. Δυστυχώς όμως το  γεγονός  ότι το  κάθε νοικοκυριό έχει  πολλά προβλήματα, μείωση εισοδημάτων, πολλές υποχρεώσεις,   νομίζω ότι  αυτό  δεν δίνει το  δικαίωμα στον καθένα από μας να  διαθέτει  χρήματα από το  εισόδημά του  για να κάνει τα ψώνια του. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η αγορά δεν πήγε καθόλου καλά.

Για τη δική μας περιοχή ένας μέσος όρος  μείωσης του τζίρου ο οποίος φτάνει από  20 έως 25%. Σε ορισμένους συναδέλφους  η μείωση του  τζίρου μπορεί να έφτασε και το  40%», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού  Συλλόγου Καστοριάς.

Ο κ. Πανταζής αναφέρθηκε και στις επιχειρήσεις που κλείνουν λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η κρίση εξακολουθεί να χτυπάει τη μικρομεσαία επιχείρηση, τον αυτοαπασχολούμενο, τον εργαζόμενο. Δυστυχώς στην πόλη μας έχουμε νέα κλεισίματα καταστημάτων, στη  δική μου αντίληψη έπεσαν τις τελευταίες μέρες  τουλάχιστον τρεις  ή τέσσερεις  πινακίδες σε    βιτρίνες καταστημάτων με τις οποίες   ανακοίνωναν το κλείσιμο της επιχείρησης».

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Στις 07 Μαρτίου η Καταβολή του Διατροφικού Επιδόματος Νεφροπαθών & Μεταμοσχευμένων

Επόμενο Άρθρο

3 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής: «Ακούστε τις φωνές της νεολαίας και αλλάξτε πρότυπα κατακτητικής συμπεριφοράς προς την φύση »

Τελευταία από Τοπικά Νέα

Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καστοριάς, 4 περιπτώσεις διακεκριμένης κλοπής Ι.Χ.Φ.

Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καστοριάς,-4- περιπτώσεις διακεκριμένης κλοπής Ι.Χ.Φ. οχημάτων που