Βέροια: Ο τουρισμός της… ανθισμένης ροδακινιάς

Πιστοί στο ραντεβού τους με την πόλη της Βέροιας, εκατοντάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σπεύδουν και φέτος στην περιοχή, προκειμένου να θαυμάσουν, αλλά και να μυρίσουν τα οκτώ και πλέον δισεκατομμύρια λουλούδια που ανθίζουν κάθε χρόνο στις ροδακινιές του εύφορου κάμπου της Ημαθίας, βάφοντας με ροζ χρώμα την Άνοιξη.

Έλληνες, κυρίως από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, αλλά και ξένοι επισκέπτες, δράττουν και φέτος της ευκαιρίας να δραπετεύσουν από την καθημερινότητά τους και να γίνουν και αυτοί έστω για λίγο, μέρος του ροζ πίνακα που δημιουργεί η μαγεία της φύσης στην περιοχή, με τις ανθισμένες ροδακινιές να εκτείνονται σε περισσότερα από 170.000 στρέμματα.

Βέροια: Ο τουρισμός της… ανθισμένης ροδακινιάς

«Αυτή τη στιγμή η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Βέροιας είναι στο 60%, ωστόσο τα τηλεφωνήματα για κρατήσεις ολοένα και αυξάνουν», δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Βέροιας, Δημήτρης Μάντσιος, σημειώνοντας ότι «όσοι έρχονται στον τόπο μας τις ανθισμένες ροδακινιές, εμείς από την πλευρά μας τους τρατάρουμε με έκπτωση στη διαμονή τους έως και 20%».

Υπενθυμίζεται ότι είναι οι ανθισμένες κερασιές της Ιαπωνίας που «γέννησαν» το 2017 τις ανθισμένες ροδακινιές στη Βέροια και έκτοτε η περιοχή, με όχημα τον Τουριστικό Όμιλό της (ΤΟΒ), διεκδίκησε και πέτυχε την ένταξή της στον χάρτη διαμονής των Ελλήνων και ξένων τουριστών.

Βόλτες με ποδήλατα, περιπατητικές διαδρομές και πολλές εικόνες

Βέροια: Ο τουρισμός της… ανθισμένης ροδακινιάς

Πλούσιο καταγράφεται και φέτος το πρόγραμμα που έφτιαξε ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας για τους επισκέπτες στην περιοχή. Εργαστήριο ζωγραφικής για παιδιά, πεζοπορία και ποδηλατάδα στον ροζ κάμπο με τις ανθισμένες ροδακινιές, αλλά και περιήγηση στην πόλη της Βέροιας, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πλούσιο πρόγραμμα που οργάνωσε για τους επισκέπτες της περιοχής ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας.

Την Κυριακή 19/3, οι δράσεις του ΤΟΒ ξεκινούν το πρωί με ζωγραφική προσώπου στο πάρκο Ελιάς, από όπου και μία ώρα αργότερα θα γίνει η αναχώρηση, για την περίφημη ποδηλατάδα κατά μήκος των Ανθισμένων Ροδακινιών. Η συνολική διαδρομή είναι 17 χλμ. ενώ η υψομετρική διαφορά φτάνει τα 120 μ. Με βάση το πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες, ξεκινώντας από το πάρκο Ελιάς, θα κατηφορίσουν προς τον οικισμό της Μέσης, θα ακολουθήσουν το δρόμο για Κουλούρα, συνεχίζοντας προς το χωριό Άμμος. Θα υπάρξει στάση για νερό και κολατσιό, πριν πάρουν το δρόμο της επιστροφής για τη Βέροια.

Η ποδηλατάδα στις Ανθισμένες Ροδακινιές είναι μια εύκολη διαδρομή σε άσφαλτο που απευθύνεται σε όλους τους ποδηλάτες άνω των 13 ετών (ανήλικοι μόνο με συνοδεία), ενώ απαραίτητο εφόδιο είναι το κράνος και προαιρετικός, τα γάντια και το παγούρι με νερό.

Βέροια: Ο τουρισμός της… ανθισμένης ροδακινιάς

Πέραν όμως της προαναφερόμενης διαδρομής, έχει οργανωθεί και μία ακόμη, για τους πιο…τολμηρούς. Από το χωριό Άμμος, όπου θα γίνει και το διάλειμμα για κολατσιό, οι πιο τολμηροί και θαρραλέοι, μπορούν να συνεχίσουν προς το φράγμα, τις τεχνητές λίμνες και τα στενά του Αλιάκμονα. Το συνολικό μήκος αυτής της μέτριας/δύσκολης διαδρομής είναι 43 χλμ.

Εκτός από την ποδηλατάδα, στο πρόγραμμα των δράσεων του ΤΟΒ περιλαμβάνεται και ο περίπατος στις Ανθισμένες Ροδακινιές. Η συνάντηση θα είναι και πάλι στο πάρκο Ελιάς, με ώρα αναχώρησης στις 10 το πρωί. «Ξεκινάμε από το πάρκο Ελιάς, όπου απολαμβάνουμε την απεριόριστη θέα του ολάνθιστου ροζ κάμπου. Τα πρώτα ανθισμένα χωράφια απέχουν ελάχιστα από το κέντρο της Βέροιας! Περπατάμε παρέα, μαθαίνουμε για την καλλιέργεια του ροδάκινου και απολαμβάνουμε μοναδικές ανοιξιάτικες στιγμές στη φύση», αναφέρει η ανακοίνωση του ΤΟΒ σχετικά με τη δράση. Η περιήγηση στην πόλη της Βέροιας θα ξεκινήσει από το πάρκο Ελιάς στη μία το μεσημέρι και οι συμμετέχοντες, συνοδευόμενοι από ντόπιους εθελοντές, θα ξεναγηθούν στα σημαντικότερα αξιοθέατα της Βέροιας.

Παράλληλα με τις δράσεις ανάμεσα στις Ανθισμένες Ροδακινιές, ο ΤΟΒ «τρέχει» και φέτος φωτογραφικό διαγωνισμό, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε συμμετέχοντα να αποτυπώσει τη στιγμή από αυτό το μοναδικό θέαμα που έχει κάνει τον «γύρο» του κόσμου μέσα από δημοσιεύματα και προβολές.

Υπογραμμίζεται ότι όλες οι προαναφερόμενες δράσεις γίνονται από τον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας με την υποστήριξη του δήμου της περιοχής και δημοτικής αστυνομίας, η οποία θα φροντίσει για την ασφάλεια των πολιτών στις μετακινήσεις τους.

Τονίζεται ότι οι δράσεις στον ροζ κάμπο της Βέροιας θα συνεχιστούν και την επόμενη Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 και αναμένεται η συμμετοχή, για πρώτη φορά, και της Λέσχης Αυτοκινήτου Βέροιας η οποία φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια παρουσίας, καθώς και του Vespa Club Veria.

ertnews.gr (ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Προηγούμενο Άρθρο

Π.Ε. Καστοριάς: Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821

Επόμενο Άρθρο

Δήμος Νεστορίου: Δράσεις ευαισθητοποίησης για την ορθή εφαρμογή των συστημάτων χωριστής διαλογής βιοαποβλήτων

Τελευταία από Ελλάδα

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων στήριξης για ένταξη προγραμμάτων στην Παρέμβαση Π2-58.5 “Προώθηση οίνων σε Τρίτες Χώρες” στo πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ελλάδας 2023-2027

Δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και