Αφού δεν μπορούμε να τα νοικιάσουμε…ας τα ομορφύνουμε!

κατηγορία : Τοπικά Νέα από

Το ιστορικό κέντρο της Καστοριάς έχει χάσει την παλιά του αίγλη εδώ και πολλά χρόνια. Στην οδό Μητροπόλεως, τα περισσότερα καταστήματα έχουν κλείσει με αποτέλεσμα η περιοχή πουν κάποτε έσφυζε από ζωή σήμερα, να παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης.

Τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου «Ομόνοια», αποφάσισαν να ομορφύνουν τις προθήκες των καταστημάτων τα οποία είναι ξενοίκιαστα.

Ύστερα από συνεννόηση που είχαν με τους ιδιοκτήτες, σήμερα το απόγευμα, τοποθέτησαν στις άδειες βιτρίνες, αφίσες με τοπία και χάρτες της Καστοριάς.

«Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την κίνηση γιατί η εικόνα της περιοχής είναι αποκαρδιωτική. Εμάς τουλάχιστον που ζούμε εδώ μας προκαλεί μεγάλη θλίψη η κατάντια του ιστορικού κέντρου. Θελήσαμε λοιπόν, με κάποιο τρόπο να βοηθήσουμε να εξωραϊστούν έστω λίγο τα άδεια καταστήματα.

Με τις πρώτες φωτογραφίες που βάλαμε φαίνεται ότι γίνεται κάτι αρκετά όμορφο.

Στόχος μας είναι και να τραβήξουμε την προσοχή. Δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν υπάρχει ενδιαφέρον για το ιστορικό κέντρο, ούτε από τις αρχές, ούτε από τον κόσμο παρόλο που πολλές φορές, έχει ειπωθεί σε συναντήσεις που έχουμε κάνει με αρμοδίους, ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ιστορία της συγκεκριμένης περιοχής να εξωραϊστεί, για να δεχόμαστε σε έναν αξιοπρεπή χώρο τους τουρίστες που έρχονται να δουν τις εκκλησίες, τα μνημεία», δήλωσε η Πρόεδρος του συλλόγου Θωμαΐς Λιόγανου.

Ε.Ψ.