Αυτό είναι το νέο διπλό self test για κορονοϊό και γρίπη – Πώς γίνεται

/

Έφτασαν στην Ελλάδα τα διπλά self test για τη διάγνωση τόσο του κορονοϊού όσο και τη γρίπης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύση Ευγενίδη, το τεστ αυτό κοστίζει περίπου 10 ευρώ, ενώ η διαδικασία είναι η ίδια με του απλού self test.

«Ο περισσότερος κόσμος δεν έχει ενημερωθεί ακόμη και δεν τα ζητάει, όμως φαίνεται πως θα γίνουν ανερχόμενη τάση τον χειμώνα» λένε οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης. «Περιμένουμε αργότερα την κίνηση στα διπλά self test για κορονοϊό και γρίπη», αναφέρει ο κ. Ευγενίδης.

Αγοράζοντας το ίδιο τεστ και με το ίδιο δείγμα σε δύο θέσεις ανίχνευσης μπορούμε μέσα σε 10 λεπτά να δούμε αν είμαστε θετικοί, είτε στον κορονοϊό είτε στη γρίπη.

Πώς λειτουργούν τα διπλά self test

Τα διπλά self test λειτουργούν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο με αυτά που κάναμε μέχρι τώρα για τον κορονοϊό. Διαθέτουν τη γνωστή μπατονέτα προκειμένου ο χρήστης να πάρει το επίχρισμα από τη μύτη, στη συνέχεια να τη βουτήξει στο ειδικό υγρό και μετά να ρίξει τις απαιτούμενες σταγόνες, αυτήν τη φορά σε δύο διαφορετικές θυρίδες που βρίσκονται πάνω στην πλακέτα.

Η μία θυρίδα είναι για τον Covid-19 και η άλλη για τη γρίπη. Έτσι, στην περίπτωση που προκύψει θετικό αποτέλεσμα στην πρώτη θυρίδα του κορονοϊού, θα εμφανιστεί μια κόκκινη γραμμή κάτω από το γράμμα Τ.

Στην περίπτωση της γρίπης, εάν είναι τύπου Β, η γραμμή θα εμφανιστεί στο συγκεκριμένο γράμμα και εάν είναι τύπου Α στο αντίστοιχο γράμμα.

newsbomb.gr

 

Προηγούμενο Άρθρο

7ο FURSHOPPING FESTIVAL (Η γιορτή της Τέχνης και Δημιουργίας) – [Γράφει: Ο Λεωνίδας Θ. Πουλιόπουλος (φωτογραφίες)]

Επόμενο Άρθρο

Ελεύθεροι με περιοριστικους όρους οι συλληφθέντες στην Κρυσταλλοπηγή

Τελευταία από Ελλάδα

Ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ το ενεργειακό κόστος για τις ΔΕΥΑ

της Ηλέκτρας Βισκαδουράκη https://www.ilektrav.gr/ Το μαρτύριο της σταγόνας ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη και για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), οδηγώντας τες στο χείλος της καταστροφής με