Αυξημένο το νέο Fuel Pass – Επιδότηση βενζίνης στα 80€ και στα 100€ για όσους μένουν στα νησιά

/

Το περίγραμμα των νέων μέτρων στήριξης για τα καύσιμα μέσω του Fuel Pass 2, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη έχει προϊδεάσει για το ύψος του Fuel Pass λέγοντας ότι θα επιδοτηθούν 60 λίτρα το μήνα. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστες τόσο κατά το υπουργικό συμβούλιο όσο και στις 15:00 όταν οι αρμόδιοι υπουργοί θα εξειδικεύσουν τα νέα μέτρα.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το Fuel Pass στη βενζίνη θα αυξηθεί στα 80 ευρώ για τους κατόχους αυτοκινήτων, στα 60 ευρώ για τους ιδιοκτήτες μοτοσικλετών και στα 100 ευρώ για τους πολίτες που μένουν στα νησιά και οδηγούν αυτοκίνητο και στα 70 ευρώ για όσους έχουν δίτροχο.

Το Fuel Pass ια ισχύσει για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Η επιδότηση για το diesel κίνησης παραμένει στην αντλία και θα είναι 15 λεπτά το λίτρο, όπως ίσχυε και στο προηγούμενο πρόγραμμα.

Επίσης, ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε ότι επισπεύδεται η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στους αγρότες για το πετρέλαιο που αγόρασαν το 2022. Η επιστροφή επρόκειτο να γίνει τον Νοέμβριο.

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Εκδήλωση λήξης ερευνητικού προγράμματος ΔΙΑΣ

Επόμενο Άρθρο

Ohmami: Διαγωνισμός Burger! Φάε τα περισσότερα burger και κέρδισε!

Τελευταία από Ελλάδα