Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας Καστοριάς ενόψει της γιορτής του Δεκαπενταύγουστου (φωτο)

Ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές για σωστή οδική συμπεριφορά μοίρασε σήμερα η Τροχαία Καστοριάς, στους οδηγούς.

Εξάλλου, ενόψει της γιορτής του Δεκαπενταύγουστου, η Τροχαία Καστοριάς έλαβε αυξημένα μέτρα τα οποία όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξη τους ο διοικητής Στυλιανός Τσαταλπάς, περιλαμβάνουν: τη συγκρότηση ειδικών και γενικών συνεργείων τροχονομικής αστυνόμευσης για τη βεβαίωση κυρίως τροχονομικών παραβάσεων όπως: η κίνηση με υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, η χρήση κινητού τηλεφώνου κ.α.

Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση σε όλο το οδικό δίκτυο της περιοχής μας, κυρίως σε σημεία που παρατηρείται αύξηση τροχαίων ατυχημάτων.

Από την Τροχαία Καστοριάς, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην απρόσκοπτη κίνηση των πεζών στα πεζοδρόμια, στις διαβάσεις πεζών καθώς και την προστασία των θέσεων στάθμευσης ατόμων με αναπηρία και τις ράμπες διάβασης αναπήρων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των ειδικών αυτών μέτρων βρίσκεται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα όλο το προσωπικό καθώς και τα μέσα και διατίθενται για τον σκοπό αυτό όλα τα οχήματα καθώς και μοτοσυκλέτες, συμβατικά οχήματα με ανάλογο προσωπικό και μέσα, για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της περιοχής μας.

Ο κ. Τσαταλπάς ανέφερε ακόμη: «Να επισημάνω στους φίλους οδηγούς ότι η σωστή οδική συμπεριφορά και η τήρηση των κανόνων του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για ασφαλή μετακίνηση και αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Θέλουμε να τους παρακαλέσουμε, να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου της περιοχής που πρόκειται να κινηθούν, να τηρούν πιστά τους κανόνες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες για να έχουν καλύτερο έλεγχο του οχήματός τους. Καθώς επίσης, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Να ευχηθώ σε όσους πρόκειται να ταξιδέψουν, να τους σκεπάζει η Παναγία και να τους προστατεύει. Ασφαλείς μετακινήσεις και χρόνια πολλά».

fonikastorias.gr Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Ήθη και έθιμα του 15αύγουστου

Επόμενο Άρθρο

Έρχεται στον ΠΡΩΤΕΑ το “Proteas Open” Το δημοφιλέστερο και συναρπαστικότερο Τουρνουά Τένις της περιοχής

Τελευταία από Τοπικά Νέα