Αυγενάκης: Eπανέρχεται το ιδιώνυμο στην αθλητική βία, τι προβλέπει το νομοσχέδιο

/

Την επαναφορά του ιδιώνυμου στα αδικήματα οπαδικής βίας προανήγγειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή για τον χουλιγκανισμό με αφορμή τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Όπως είπε ο κ Αυγενάκης με το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί σε λίγες μέρες στη Βουλή «δεν θα αναστέλλονται οι ποινές που επιβάλλονται για βιαιοπραγίες σε εκδηλώσεις οπαδικής βιας», ενώ παράλληλα εναρμονίζεται η νομοθεσία με τις προτάσεις διεθνών ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών, με στόχο τη βελτίωση της εικόνας του αθλήματος.

Στα νέα μέτρα που θα περιληφθούν εξορθολογίζεται η αντικειμενική ευθύνη των Λεσχών Φιλάθλων για βιαιοπραγίες οπαδών και αν υπάρξουν έκτροπα την ευθύνη φέρουν τα φυσικά πρόσωπα ή οι Λέσχες Φιλάθλων που πρέπει να γνωρίζει τους υπαίτιους. «Θέλουμε λέσχες που να λειτουργούν εντός του θεσμικού πλαισίου και να τηρούνται οι κανόνες» είπε ο κ Αυγενάκης, αποκαλύπτοντας ότι από τις αρχές του στον έλεγχο περί νομιμότητας από τις 150 Λέσχες Φιλάθλων μόλις 10 λειτουργούσαν με νόμιμο τρόπο.

Να αναδειχθούν οι ευθύνες των ομάδων, που πολλές φορές καλύπτουν και οργανώνουν αντίστοιχες ομάδες τραμπούκων, απομακρύνοντας την υγιή κοινωνία από τα γήπεδα ζήτησε η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή.

dikaiologitika.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Συλλυπητήρια των εργαζομένων του Κ.Υ. Καστοριάς για τον θάνατο της Ιατρού Μαρίας Δαρούσου

Επόμενο Άρθρο

Που εντοπίστηκαν τα χθεσινά 8 κρούσματα κορωνοϊού στην ΠΕ Καστοριάς

Τελευταία από Αθλητικά