Ατομικός Λογαριασμός Δεξιοτήτων που θεσπίστηκε με το νόμο 4921/2022 «Δουλειές ξανά»

Ο Ατομικός Λογαριασμός Δεξιοτήτων θα αποτελεί ένα ψηφιακό εργαλείο στα χέρια κάθε πολίτη, για την καταγραφή τόσο των υφιστάμενων δεξιοτήτων του όσο και εκείνων που θα αποκτά εφεξής από τα προγράμματα κατάρτισης και αναβάθμισης δεξιοτήτων στα οποία θα συμμετέχει.

Ειδικότερα, ο Ατομικός Λογαριασμός Δεξιοτήτων:

Καταγράφει τις υφιστάμενες δεξιότητες και εκείνες που αποκτά ο πολίτης από τα προγράμματα κατάρτισης και αναβάθμισης δεξιοτήτων στα οποία συμμετέχει.

Παρέχει σε εργαζόμενους και ανέργους έναν προϋπολογισμό, που θα μπορούν να δαπανούν για κατάρτιση, με σκοπό τη βελτίωση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητάς τους.

Δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να αποδεικνύουν τις δεξιότητες που κατέχουν βάσει βιογραφικού, πρότερης επαγγελματικής εμπειρίας, συμμετοχής σε κατάρτιση κ.ά. και στο κράτος να καταρτίζει στοχευμένα και αποτελεσματικά το ανθρώπινο δυναμικό του στις δεξιότητες που έχει πραγματικά ανάγκη η αγορά εργασίας.

Δικαιούχοι Α.Λ.ΔΕ. κατά την πρώτη φάση εφαρμογής του συστήματος είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της ΔΥΠΑ και απασχολούμενοι με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες:https://www.kastoriachamber.gr/2022/09/20/atomikos-logariasmos-dexiotiton-poy-thespistike-me-to-nomo-4921-2022-doyleies-xana

Προηγούμενο Άρθρο

Ισχυρός σεισμός στο Μεξικό: Δόνηση 7,5 Ρίχτερ – Προειδοποίηση για τσουνάμι

Επόμενο Άρθρο

Ολοκληρώθηκε το συνέδριο για τη λειτουργική αξιοποίηση του μνημειακού πλούτου των Πρεσπών (φωτο)

Τελευταία από Ελλάδα

Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Σταμάτης Κόκοτας. Ο 85χρονος τραγουδιστής νοσηλευόταν στο Ασκληπιείο Βούλας ενώ η