Αποψίλωση τώρα!

κατηγορία : Στο ρυθμό της Πόλης από

Σε «ζούγκλα», κοντεύει να μετατραπεί περιοχή της Χλόης, ιδιαίτερα πρός την μεριά του βουνού, από τα χόρτα που έχουν καλύψει τα πεζοδρόμια, τους δρόμους της περιοχής αλλά και τις ιδιοκτησίες, όπως και πινακίδες σήμανσης, ορισμένες από τις οποίες όμως είναι και πεσμένες στο έδαφος (βλέπε φωτο).

Ολη αυτή λοιπόν η απαράδεκτη κατάσταση, πέρα από τους κινδύνους που ελλοχεύει για την ασφάλεια κατοίκων και οδηγών της περιοχής (κίνδυνος πυρκαγιάς, φίδια, μειωμένη ορατότητα), δημιουργεί και μιά άσχημη εικόνα, η οποία έρχεται σε αντίθεση, με την εικόνα των καταπληκτικών πραγματικά χώρων, αναψυχής και αθλοπαιδιών, που έχουν κατασκευαστεί (δίπλα από τα Λύκεια, επί της Λεωφ. Κωπηλατών αλλά και πάνω από τον Ι. Ν. Αγ. Νικάνορα), που αναβάθμισαν κατά πολύ, ολόκληρη την περιοχή.

Νομίζουμε, πώς θα πρέπει ο Δήμος μας αλλά και οι ιδιοκτήτες όμως από την μεριά τους, να προβούν στην αποψίλωση, παράλληλα δε, να αποκατασταθούν και οι πινακίδες σήμανσης.

Την ίδια όμως εικόνα, παρουσιάζει και ο δρόμος στην περιοχή «Πέτρα». Τα χόρτα έχουν καλύψει τα προστατευτικά κιγκλιδώματα κι έχουν βγεί στον δρόμο, μειώνοντας την ορατότητα των οδηγών, ενώ έχουν καλυφθεί και οι πινακίδες σήμανσης.

Θα πρέπει λοιπόν κι εδώ, η Αντιπεριφέρειά μας, να προχωρήσει στην αποψίλωση της βλάστησης, πράγμα που γίνονταν κάθε χρόνο στο συγκεκριμένο σημείο, παράλληλα δέ, να απομακρύνει, για λόγους αισθητικής, και τις πεσμένες πινακίδες (φωτό) στον χώρο της παρέμβασης που πραγματοποίησε εδώ και λίγους μήνες για τις κατολισθήσεις, απέναντι από τον κόμβο στην Λεωφ. των Κύκνων με την Γράμμου, στην είσοδο της πόλης.