Αποστολή εγγράφου από τον Δήμαρχο Καστοριάς στον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις ζημιές στις καλλιέργειες από τις βροχοπτώσεις

κατηγορία : Τοπικά Νέα από

Ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής, συμμεριζόμενος την αγωνία των παραγωγών αγροτών της περιοχής μας και εκφράζοντας τις διαμαρτυρίες τους, για τις ζημιές που  έχουν υποστεί στις καλλιέργειές τους λόγω των παρατεταμένων βροχοπτώσεων κατά το μήνα Ιούνιο, απέστειλε έγγραφο στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου Ευάγγελο καθώς και στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ Θεοφάνη, το οποίο γνωστοποιήθηκε και στους βουλευτές του Νομού μας, τον Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας, τον Αντιπεριφερειάρχη καθώς και τον Πρ/νο ΕΛΓΑ Κοζάνης.

Το παραπάνω έγγραφο αναφέρεται στις συνέπειες των βροχοπτώσεων οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την ποιοτική και ποσοτική υποβάθμιση του καρπού των σιτηρών, των αρωματικών φυτών, των ψυχανθών, όπως φακές και ρεβύθια αλλά και στην καλλιέργεια καπνού, καθώς επίσης και των φασολιών.

Για το λόγω αυτό ζητά την έγκριση του αιτήματος των παραγωγών μας να υποβληθούν οι δηλώσεις ζημίας φυτικού κεφαλαίου ώστε να γίνουν  οι εκτιμήσεις και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί από τον ΕΛΓΑ.

Δ/Τ Δήμου Καστοριάς