Απομακρύνονται οι χήνες που διαβιούν στη λίμνη της Καστοριάς

Η απομάκρυνση των  οικόσιτων πτηνών  (χήνες) που  διαβιούν στη λίμνη της Καστοριάς αποφασίστηκε κατά τη  διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Π.Ε Καστοριάς.

Η σύσκεψη έγινε με πρωτοβουλία του τμήματος Περιβάλλοντος της Π.Ε και έλαβαν μέρος μέλη της  Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

+ι+Σ+ζ+Σ+Υ+β+σ+ν+θ+ι+θ+ξ+δ+θ+μ 2

«Ο λόγος που χρήζει  τη  συγκέντρωση του πληθυσμού και  την απομάκρυνση του  είναι ότι   τα ήδη υπάρχοντα ζώα λειτουργούν σαν να  διώχνουν τα υπόλοιπα από την περιοχή  φωλεοποίησης τους ή διατροφής τους. Κρίναμε ότι είναι καλύτερα να συγκεντρωθούν σε μια περιοχή που να μπορούν μόνα τους  και με τη βοήθεια βέβαια των ανθρώπων, να  σιτίζονται και να είναι πιο ήσυχα και καλύτερα», δήλωσε το μέλος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο χώρος στον οποίο θα μεταφερθούν οι  χήνες δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  στον χώρο  απέναντι από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς ο  αριθμός των  χηνών ξεπερνά τις  50.

Το συγκεκριμένο είδος πτηνών δεν είναι ενδημικό  ούτε προστατευόμενο. Ο πληθυσμός εμφανίστηκε στο λιμναίο οικοσύστημα μέσω αυθαίρετων εμπλουτισμών που  έγιναν στο παρελθόν.

Ε.Ψ.

+π+Ω+ζ+Χ+μ 2

Προηγούμενο Άρθρο

Σε ημερίδα στη Φλώρινα οι Πρόεδροι του Επιμελητηρίου & του Εμπορικού Συλ. Καστοριάς

Επόμενο Άρθρο

Ανασχηματισμός επί θύραις

Τελευταία από Τοπικά Νέα

Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας Νομού Καστοριάς για την πρόθεση μετακίνησης παιδιάτρου για εφημερίες στο Γ. Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας

Θέμα: Μετακίνηση παιδιάτρου κας Χατζοπούλου Βασιλικής Το Σωματείο Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας Νομού Καστοριάς καταγγέλλει την