Απολογισμός του έργου της Δ/σης του Νοσοκομείου Καστοριάς (2020-2022) – Γρηγόρης Χάτσιος: Το Νοσοκομείο μας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην καλύτερη εποχή (φωτο)

/

Το Νοσοκομείο μας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην καλύτερη εποχή. Αυτό τόνισε ο διοικητής του Νοσοκομείου Καστοριάς Γρηγόρης Χάτσιος, κατά την διάρκεια παρουσίασης του απολογισμού της τριετίας 2020-2022, τον οποίο πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα, σε εκδήλωση που έγινε στο Δημαρχείο Καστοριάς.

“Η πανδημία ήταν το χαρακτηριστικό αυτής της τριετίας και κυριάρχησε από την αρχή μέχρι σήμερα σε όλες τις δραστηριότητες μας και σε μεγάλο βαθμό. Ρύθμισε τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε. Είναι ευτυχές  το  ότι τώρα  φαίνεται  πλέον να υποχωρεί, ίσως και τελειώνει η πανδημία.

Μπορούμε να κάνουμε τον απολογισμό και να πούμε ότι την αντιμετωπίσαμε στο νοσοκομείο Καστοριάς με απόλυτη επιτυχία.

Όλοι οι πολίτες δέχτηκαν τις υπηρεσίες υγείας όπως τους άξιζαν χωρίς να έχουμε αποκλεισμούς, χωρίς να έχουμε ράντζα, χωρίς να έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα.

Ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδος για όλους μας και φυσικά για το Νοσοκομείο”, ανέφερε ο κ. Χάτσιος.

Σχετικά με τα έργα που έγιναν κατά την διάρκεια της τελευταίας τριετίας, επισήμανε μεταξύ άλλων:

Έχουμε κατασκευάσει  οικίσκο ο οποίος να μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για την περίπτωση της Covid-19. είτε σε άλλες πιθανές επιδημίες κάτι το οποίο απευχόμαστε, είτε για άλλες λειτουργίες, καθώς το Νοσοκομείο μας στερείται χώρων.

Οι προμήθειες μας είναι τεράστιες και πραγματικά, το Νοσοκομείο μας έχει εξοπλιστεί περίπου για μία δεκαετία. Ο ψηφιακός μαστογράφος που προμηθεύτηκαμε, ο αξονικος τομογράφος.

Έγινε πλήρης ανακαίνιση όλου του ξενοδοχειακού εξοπλισμού. Έχουμε πάνω από 70 με 80 διαφορετικά μηχανήματα με τα οποία έχουμε εξοπλίσει το Νοσοκομείο.

Από  πλευράς προσωπικού σίγουρα είμαστε στο καλύτερο επίπεδο όλων των εποχών με μία κάλυψη μεγαλύτερη από τις οργανικές θέσεις.

Αναφερόμενος στον μελλοντικό σχεδιασμό, σημείωσε ότι στόχος είναι η αξιοποίηση προγραμμάτων με σκοπό μεταξύ άλλων την πλήρη αναδιοργάνωση του υπάρχοντος κτιρίου, την προσθήκη πτέρυγας και την ανακατανομή των κλινικών.

“Οι προτάσεις έχουν γίνει, παρακολουθούμε πολύ στενά όλες τις διαδικασίες.

Θεωρούμε ότι το Νοσοκομείο βρίσκεται στην καλύτερη εποχή που θα μπορούσε να βρίσκεται”.

Ο κ. Χάτσιος τέλος, ευχαρίστησε το προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος για την άοκνη προσπάθεια που καταβάλει καθημερινά.

Ζήτησε επίσης, την κατανόηση των πολιτών εάν κάποιες φορές  όπως είπε, δεν μπόρεσε το Νοσοκομείο να ανταποκριθεί  όπως θα ήθελαν.

“Θελω να αγκαλιάσει η κοινωνία της Καστοριάς το Νοσοκομείο και να μπορέσουμε  όλοι μαζί να πορευτούμε έτσι ώστε έχοντας τις βάσεις από πλευράς υποδομών και προσωπικού, με τις προσλήψεις που έχουν γίνει και βέβαια με τις θέσεις οι οποίες προκηρύσσονται, να το υποστηρίξουμε έτσι ώστε το Νοσοκομείο να είναι αντάξιο των πολιτών, αυτό που αξίζουμε σαν κοινωνία”, σημείωσε.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Καλλίνικος, ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας, η αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη και ο αντιδήμαρχος Διοίκησης, Δημοτικής Περιουσίας, Πολεοδομίας και Εξυπηρέτησης Πολιτών ΚΕΠ   Στέλιος Φουλιράς.

fonikastorias.gr Σ.Ι. – Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Σύσκεψη με στόχο την προβολή και ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της Καστοριάς στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων – πρωτοβουλιών (φωτο)

Επόμενο Άρθρο

Πρόσκληση του Επιμελητηρίου Καστοριάς σε επιχειρηματίες σε συνάντηση γνωριμίας B2B με τους παραγωγούς μεταποιητές τοπικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων Καστοριάς

Τελευταία από Τοπικά Νέα