/

Απαράδεκτη η κατάσταση στη λίμνη & στο ΔΗΝΑΚ λίγο πρίν την έλευση της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας στην Καστοριά (φωτογραφίες)

Από την επόμενη εβδομάδα και σταδιακά, έρχεται για άλλη μιά φορά στην Καστοριά για να κάνει καθ’ όλη την καλοκαιρινή περίοδο την προετοιμασία της στη λίμνη μας, η εθνική ομάδα κωπηλασίας όλων των κατηγοριών.

Δυστυχώς όμως το ΔΗΝΑΚ, βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση αλλά και το βασικότερο, η λίμνης μας, δεν έχει καθαριστεί ακόμη απο τα χόρτα.

Τον Ιούνιο του 2016, όταν και πάλι είχε έρθει για προετοιμασία στη λίμνη μας η εθνική ομάδα κωπηλασίας, ο Εθνικός Προπονητής της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Τζιοβάνι Ποστιλιόνε, είχε δηλώσει  στην εφημερίδα μας, μεταξύ των άλλων, για το πρόβλημα με τα χόρτα στη λίμνη, τα εξής: «Αυτό είναι το μέγιστο πρόβλημα αυτή τη στιγμή με τα χόρτα. Θέλουμε οι κωπηλάτες να κωπηλατούν στο νερό και όχι ανάμεσα στα χόρτα. Τα κωπηλατικά σκάφη, δεν έχουν την ταχύτητα που πρέπει να έχουν, ενώ υπάρχει πρόβλημα και στα συνοδευτικά σκάφη που ακολουθούν, γιατί μαζεύεται χόρτο στις προπέλες και έχουμε κίνδυνο να πάθουν ζημιά και οι μηχανές. Η πρότασή μας πρός την κωπηλατική ομοσπονδία πρώτιστα είναι να απευθυνθεί επιτακτικά στον Δήμαρχο να βρεί λύση με το ήδη υπάρχον μηχάνημα αλλά και ένα ακόμα βοηθητικό». Συνεχίζοντας ο κ. Ποστιλιόνε ανέφερε με λύπη του, ότι αν δεν λυθεί το πρόβλημα αυτή την εβδομάδα, η δεύτερη λύση είναι, να ζητήσει από την Ομοσπονδία να πάει η Εθνική στα Γιάννενα, όπου εκεί, όπως τόνισε, δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα.

Από τη μεριά του, ο προπονητής Εθνικών Ομάδων στις μικρές και μεγάλες κατηγορίες, Κώστας Κοντομανώλης, είχε δηλώσει στη «ΦΩΝΗ» για το ίδιο θέμα, τα εξής: «Το μόνο προβλημα αυτή τη στιγμή που υπάρχει είναι το θέμα της λίμνης με τα χόρτα κι αν το πρόβλημα αυτό λυθεί, άλλα προβλήματα δεν υπάρχουν. Η Καστοριά είναι φιλόξενη, κάθε φορά δίνει αυτό που μπορεί να δώσει, θα έπρεπε όμως να δώσει λίγο πάραπάνω πράγματα, γιατί ερχόμαστε συνέχεια στην Καστοριά, μιά που οι συνθήκες για να δουλέψουμε είναι οι καλύτερες και θα πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή οι αρμόδιοι που ασχολούνται με το θέμα της λίμνης, γιατί κι άλλα μέρη διεκδικούν την προετοιμασία της εθνικής ομάδας, όπως είναι τα Γιάννενα».

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν κύριοι της Αντιπεριφέρειας και του Δήμου, θα πρέπει άμεσα να προβείτε σε όλες εκείνες τις ενέργειες, ώστε και ο χώρος του ΔΗΝΑΚ, να παρουσιάσει μιά ανθρώπινη εικόνα αλλά και η λίμνη μας να καθαριστεί, κατά το δυνατόν, από τα χόρτα. Διαφορετικά, θα είστε υπεύθυνοι αν «διώξετε» την εθνική ομάδα κωπηλασίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την Καστοριά.

Στέργιος Γ. Ιατρού

Προηγούμενο Άρθρο

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ φροντίζει και θα επανεντάξει στη Βουλγαρία τρία ορφανά αρκουδάκια (vid)

Επόμενο Άρθρο

Συνεχίζεται με επιτυχία η δράση της Τροχαίας Καστοριάς «Στη ζωή με ποδήλατο» (φωτο)

Τελευταία από Στο ρυθμό της Πόλης