Απάντηση της Νομαρχ. Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς στην Μ. Αντωνίου για τις δηλώσεις της περί προσφύγων στην Καστοριά

Νομαρχιακή Επιτροπή Καστοριάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νύχτα και κρυφά, στέλεχος και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, φρόντισε να εγγράψει το ξενοδοχείο του στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, με στόχο να κάνει μπίζνες.

Αν λοιπόν θέλει η κ. Αντωνίου να είναι συνεπής στο ρατσιστικό της κρεσέντο ας διαγράψει από την ΝΔ το στέλεχο της και ας καταφερθεί εναντίον των στελεχών της ΝΔ που με γραπτές  προτάσεις τους ζητούσαν την μεταφορά προσφύγων στον νομό με στόχο να κάνουν μπίζνες.

Όπως είναι γνωστό οι νομοί Καστοριάς και Φλώρινας έχουν εξαιρεθεί από τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για φιλοξενία προσφύγων σε στρατόπεδα ή σε καταυλισμούς.

 Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ  στην προσπάθεια επίλυσης του προσφυγικού προβλήματος , ενοικιάζει ξενοδοχεία και σπίτια για την προσωρινή στέγαση οικογενειών που έχουν ήδη όλα τα νόμιμα χαρτιά για να χαρακτηρίζονται πρόσφυγες, μέχρι να φύγουν για τον τόπο που έχουν επιλέξει. Οι άνθρωποι αυτοί είναι πρόσφυγες πολέμου και βρίσκονται υπό την προστασία και την επίβλεψη της διεθνούς κοινότητας και του ΟΗΕ.

Αυτό το παραβλέπει η κ. Αντωνίου ή δεν το γνωρίζει ως επαγγελματίας ημιμαθής που είναι,  και  με την περρίσια αθλιότητα που την διακρίνει ξεκίνησε ένα κρεσέντο ρατσισμού και ξενοφοβίας. Καλούμε την κ. Αντωνίου να ολοκληρώσει το παραλλήλημμα της, καταγγέλλοντας τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τον αρμόδιο επίτροπο μεταναστευτικής πολιτικής, στέλεχος της ΝΔ κ. Αβραμόπουλο, αποκαλύπτοντας διεθνώς το ξενοφοβικό και ρατσιστικό της πρόσωπο.

 Ο λύκος μπορεί να αλλάζει το τρίχωμα του αλλά δεν αλλάζει τα χούια του. Είναι απόγονος της ίδιας συντηρητικής παράταξης όταν μετά την Μικριασιατική καταστροφή ,τα στελέχη της αποκαλούσαν τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και του Πόντου, ως “Τουρκόσπορους” και με πρωτοσέλιδα των φυλλάδων που την υποστηρίζαν κραύγαζαν “βουλιάξτε τα καράβια που τους φέρνουν”.

Η κ. Αντωνίου είναι άξια συνεχιστής αυτής της ξενοφοβικής και ρατσιστικής παράταξης! Άλλωστε είναι η ίδια που πηγαίνει βολτίτσες αγκαζέ με την Χρυσή Αυγή

xrisi copy

Προηγούμενο Άρθρο

«Δήλωση της Μαρίας Αντωνίου για την εγκατάσταση προσφύγων στην Καστοριά» ΣΥΡΙΖΑ: Αποφασίζομεν και διατάσσομεν

Επόμενο Άρθρο

Συνάντηση Αδαμόπουλου με τον Εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

Τελευταία από Τοπικά Νέα