Ανοίγει την πόρτα διεκδικήσεων ο Μπαλάφας για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των Δήμων

Ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννης Μπαλάφας, σε συνέντευξή του σήμερα στους δημοσιογράφους Ελένη Χρονά και Θάνο Σιαφάκα στην «Πρωινή Ζώνη» στην τηλεόραση της ΕΡΤ,.Πέρα από την τοποθέτησή του στα θέματα της διαπλοκής που συζητήθηκε στη Βουλή αλλά και τους πλειστηριασμούς τοποθετήθηκε και για το θέμα των εργαζομένων που δουλεύουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, κυρίως στον χώρο της καθαριότητας.
Όσον αφορά την δική μας αρμοδιότητα, στους Δήμους και τις Περιφέρειες, προσπαθούμε σε μεγάλο βαθμό και σε συνεργασία πάντα μαζί τους, να δούμε με ενδιαφέρον τους ανθρώπους που δουλεύουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, κυρίως στον χώρο της καθαριότητας. Αυτόν τον κόσμο πρέπει να τον δούμε με προσοχή και για αυτό αποφασίσαμε να επεκταθούν οι συμβάσεις τους μέχρι το τέλος του 2017. Και επειδή οι εργαζόμενοι αυτοί πληρώνονται μέσω των ανταποδοτικών τελών των Δήμων τον τελικό λόγο τον έχουν οι ίδιοι οι Δήμοι και οι Δήμαρχοι. Προχωράμε στην τροπολογία για την παράταση των συμβάσεων γιατί οι εργαζόμενοι σε αυτές τις θέσεις καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δεν πρέπει να χάσουν την δουλειά τους.

Πηγή: airetos.gr

Προηγούμενο Άρθρο

ΦΥΤΑ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στην ιστορία της Ευρώπης | Αρχαιολογικό Μουσείο στο Άργος Ορεστικό

Επόμενο Άρθρο

Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές στην Καστοριά για μεταφορά 18 Σύριων υπηκόων

Τελευταία από Ελλάδα

Μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις για τον Γ΄ κύκλο του προγράμματος επιδότησης της εργασίας 5.000 ανέργων 30 ετών και άνω, με έμφαση στις γυναίκες, σε 6 περιφέρειες

 Οι αιτήσεις επιχειρήσεων για τον Γ’ κύκλο της δράσης «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων