Ανεργία, γούνα και φράγμα Νεστορίου τα κυρίαρχα ζητήματα που έθεσε ο Δήμαρχος Καστοριάς στον Πρωθυπουργό (φωτο)

/

Το θέμα των υψηλών ποσοστών  ανεργίας της Π.Ε. Καστοριάς, ζητώντας τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της, έθεσε ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνάντηση  των φορέων της Δυτικής Μακεδονίας με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη μεταλιγνιτική περίοδο, ζητώντας, ταυτόχρονα, πιο δίκαιη αντιμετώπιση των μη ενεργειακών δήμων κατά την εφαρμογή των μέτρων του Σ.Δ.Α.Μ.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην κρίση της γούνας, η οποία επέφερε μεγάλα πλήγματα στην τοπική οικονομία, ο κ. Κορεντσίδης απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, ζήτησε την υποστήριξη της κυβέρνησης προς τον κλάδο, ενώ μίλησε για την αναγκαιότητα δημιουργίας επενδύσεων και αναπτυξιακών έργων στην Καστοριά, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν επενδύσεις στην περιοχή της Καστοριάς για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Για να γίνουν, όμως, επενδύσεις θα πρέπει να υπάρξουν σημαντικά οικονομικά και φορολογικά κίνητρα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Καστοριάς.

Κατέθεσε δε αναλυτικό υπόμνημα με τα αιτήματα του Δήμου για όλους τους άξονες υποστήριξης της τοπικής οικονομίας, όπως η επιχειρηματικότητα, ο τουρισμός και ο αγροτικός τομέας, με βαρύτηταστην ολοκλήρωση των εργασιών του Φράγματος Νεστορίου, για το οποίο ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να το δει προσωπικά.

Γραφείο Τύπου Δήμου Καστοριάς

Προηγούμενο Άρθρο

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δέσμευση για επένδυση 7 δισ. ευρώ στην μετα-λιγνίτη εποχή στη Δυτική Μακεδονία

Επόμενο Άρθρο

Επίσκεψη του Μητροπολίτου Καστορίας στο Δημοτικό Σχολείο Κορησού (φωτογραφίες)

Τελευταία από Δυτική Μακεδονία

Περιφ. Δ/νση Εκπ/σης Δυτ. Μακεδονίας: «Προπαρασκευαστική επίσκεψη στην Πολωνία στο πλαίσιο του Διαπιστευμένου Σχεδίου Κινητικότητας Erasmus+ KA1 2021 –Σχολική Εκπαίδευση”» (φωτο)

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίαςπραγματοποίησε προπαρασκευαστική επίσκεψη στην πόλη Bialystokτης Πολωνίας από τις 16 έως

Μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις για τον Γ΄ κύκλο του προγράμματος επιδότησης της εργασίας 5.000 ανέργων 30 ετών και άνω, με έμφαση στις γυναίκες, σε 6 περιφέρειες

 Οι αιτήσεις επιχειρήσεων για τον Γ’ κύκλο της δράσης «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων