Ανακοίνωση του Σπύρου Αναγνώστου για τη δωρεά από τα έσοδα του Λευκώματός του “Απόζαρι της Ψυχής”

Στις 19 Νοεμβρίου 2016, έγινε η παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος με τίτλο “Απόζαρι της ψυχής” με σκοπό τα έσοδα από την διάθεση του, να διατεθούν μετά από την ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς , στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τζώτζα , στο Απόζαρι. Κανένας βέβαια και πολύ περισσότερο εγώ , δεν περίμενε πως η επιθυμία για μια πράξη δωρεάς , θα περνούσε τέτοιου είδους περιπέτειες , άκρως απογοητευτικές και επιεικώς οδυνηρές . Δεν έχει πια κανένα νόημα , ούτε χρησιμεύει να περιγράψω με γεγονότα , όσα συνέβησαν στο παρασκήνιο ή στο προσκήνιο ….Τα περισσότερα άλλωστε είναι ήδη γνωστά.

Με πλήρη επίγνωση λοιπόν και κατασταλάζοντας στις σκέψεις μου, που δεν διαπραγματεύονται “πισωγυρίσματα” και έχοντας δώσει σαν δωρητής αρκετό χρόνο την Εφορεία Αρχαιοτήτων , για μια επίσημη απάντηση σε εμένα αλλά και στον πολιτιστικό-εξωραϊστικό σύλλογο Απόζαρι ( Με επιστολή που η ίδια η Πρόεδρος του συλλόγου έδωσε κατ´ιδίαν στο γραφείο της προϊσταμένης Εφορείας αρχαιοτήτων στις 23/11/2016 κ με αριθμό πρωτοκόλλου 231) , καθώς και στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς , μιας και η δωρεά αφορούσε άμεσα και αυτή , θεωρώ απολύτως αναγκαίο να προσφέρω τελικά το ποσό των 3.000€ από τις πωλήσεις του Λευκώματος καθώς και 50 αντίτυπα , στον πολιτιστικό-εξωραϊστικό σύλλογο Απόζαρι , καθώς και τα υπόλοιπα 30 αντίτυπα θα διατεθούν σε βιβλιοθήκες και συλλόγους της πόλης μας.

Δεσμεύομαι προσωπικά πως τα χρήματα αυτά , θα δαπανηθούν για κάτι αξιοπρεπές που θα έχει λόγο ύπαρξης ή χρήσης για την γειτονιά μου, το Απόζαρι και για το οποίο θα ενημερωθείτε με αντίστοιχη επιστολή από τον σύλλογο Απόζαρι , στο προσεχές μέλλον. Σας ευχαριστώ .

Με εκτίμηση Αναγνώστου Σπύρος

Προηγούμενο Άρθρο

Ξεκίνησε η συγκέντρωση υλικού για τη γούνα που θα χρησιμοποιηθεί σε σχετικό Ντοκιμαντέρ

Επόμενο Άρθρο

Η «Ειρήνη» του Αριστοφάνη για παιδιά στο Αργος Ορεστικό

Τελευταία από Τοπικά Νέα