Ανήλικοι 12 – 17 ετών: Με rapid test στους εσωτερικούς χώρους εστίασης

//

Με τροποποίηση που αποσαφηνίζει την κατάσταση για τουςανεμβολίαστους ανήλικους 12-17 ετών και τους περιορισμούς που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα (13/9), γίνεται γνωστό ότι τα παιδιά κάτω των 18 ετών θα μπορούν να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους της εστίασης με την επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος rapid test 48 ωρών. Τα παιδιά ηλικίας 4-11 ετών, μπορούν να εισέρχονται στους κλειστούς χώρους όπως καφετέριες, εστιατόρια, κλπ με την επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος self test 24 ωρών.

Σύμφωνα με το αρχικό ΦΕΚ, τα παιδιά άνω των 12 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει από κορονοϊό δεν θα μπορούν να μπουν σε κλειστούς χώρους εστίασης, κάτι που ισχύει από σήμερα για τους ενήλικους ανεμβολίαστους.

Το μέτρο αφορά σε εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία και αναψυκτήρια μεταξύ άλλων, όπου ενήλικοι ανήλικοι από 12 ετών και άνω πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες.

Image

Ενδεικτικό, είναι και το γεγονός ότι ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι οι ανήλικοι 12 με 17 ετών μπορούν να μπαίνουν στα καταστήματα εστίασης και με rapid test 48 ωρών.

Ερχονται 285.000 sms για την 3η δόση εμβολίου

Συνολικά θα λάβουν από σήμερα, 13 Σεπτεμβρίου, 285.000 πολίτες SMS που πρέπει να εμβολιαστούν με τρίτη δόση, ενώ από τις 14 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείσουν ραντεβού όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή είναι ανοσοκατεσταλμένοι. Ειδικότερα όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας, ενημέρωση με sms για αναμνηστική δόση δηλαδή τρίτη δόση του εμβολίου, θα λάβουν οι ευπαθείς ομάδες αλλά και όσοι έχουν χαμηλά αντισώματα για διάφορους λόγους ή πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.

reader.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Σπάνιο βίντεο του Μίκη, με Τσιτσάνη, Βαμβακάρη, Χατζιδάκι, Δώρα Στράτου, Καζαντζίδη, Μπιθικώτση κ.α.

Επόμενο Άρθρο

Αποτελέσματα μικροβιολογικών αναλύσεων πόσιμου νερού στις Δ.Ε. και στην πόλη της Καστοριάς

Τελευταία από Ελλάδα