Ο νέος Δ/της του Γεν. Νοσοκομείου Καστοριάς στη “ΦΩΝΗ”

/

Στις άμεσες προτεραιότητές του, η στελέχωση της Καρδιολογικής Κλινικής με επικουρικό και μόνιμο ειδικό ιατρό

και του ΕΚΑΒ με πληρώματα

Εδώ και λίγες μέρες, ανέλαβε και επίσημα τα καθηκόντά του, ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Καστοριάς, κ. Βασίλειος Αντωνιάδης.

Ο κ. Αντωνιάδης, κατάγεται από τη Φλώρινα, όπου για 25 χρόνια εργάζονταν στο Νοσοκομείο της Φλώρινας, τα 15 από τα οποία ως νοσηλευτής. Τελείωσε το Παν/στήμιο και έγινε διοικητικός, ενώ είναι και κάτοχος μεταπτυχιακού στη διοίκηση μονάδων υγείας.

Οπως δήλωσε στην εφημερίδα μας, το Νοσοκομείο Καστοριάς είναι σε καλή κατάσταση, ενώ το προσωπικό υπερβάλλει εαυτόν.

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το Νοσοκομείο μας, είναι δύο, κατά τον κ. Αντωνιάδη. Το πρώτο αφορά την καρδιολογική κλινική, για την οποία γίνεται προσπάθεια, όπως είπε, να βρεθεί επικουρικός ιατρός καθώς και να προχωρήσει η μόνιμη πρόσληψη του ειδικού.

Το δεύτερο πρόβλημα, αφορά τη στελέχωση του ΕΚΑΒ με πληρώματα και πρός αυτή την κατεύθυνση τόνισε, γίνονται ενέργειες.

Αλλο ένα πρόβλημα για το Νοσοκομείο Καστοριάς αλλά και για όλα σχεδόν τα Νοσοκομεία της χώρας, είναι, όπως ανέφερε ο κ. Αντωνιάδης, η έλλειψη ειδικευόμενων ιατρών, μιά που πολλοί απ’ αυτούς, έχουν φύγει στο εξωτερικό.

Αναφορά όμως έκανε ο κ. Αντωνιάδης και στην αναμορφωμένη Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου μας, η οποία, όπως είπε, παρελήφθη την π. Δευτέρα και πολύ σύντομα θα προχωρήσει και ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός της.

Οσον αφορά δε το Κέντρο Αποκατάστασης Χρονίων Παθήσεων στο Αργος Ορεστικό, είπε, ότι αυτό θα αναβαθμιστεί, τονίζοντας: «θα προχωρήσουμε στην όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία του, γιατί είναι κρίμα να φεύγουν χρήματα στον ιδιωτικό τομέα».

Κλείνοντας την μικρή συνέντευξή του πρός την εφημερίδα μας, ο κ. Αντωνιάδης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά, τονίζοντας ότι θέλει να προσφέρει έργο, έχοντας πολλά σχέδια για το Νοσοκομείο, ενώ κάνοντας μνεία για την πόλη μας, είπε, ότι του άρεσε πολύ και οι κάτοικοί της είναι πολύ ευπρόσδεκτοι.

Εμείς καλωσορίζουμε τον νέο Δ/τή του Νοσοκομείου μας και του ευχόμαστε καλή επιτυχία, στο δύσκολο πράγματι έργο που αναλαμβάνει, για το καλό της υγείας στον Νομό μας.

Προηγούμενο Άρθρο

ΠΕΡΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Επόμενο Άρθρο

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας (Πέμπτη 21 Ιουλίου)

Τελευταία από Τοπικά Νέα