Αλλαγή ώρας 2023: Αύριο Κυριακή 26 Μαρτίου γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά

Αλλάζει τα ξημερώματα της Κυριακής η ώρα, καθώς μπαίνουμε κι επίσημα στο θερινό ωράριο. Οι δείκτες των ρολογιών θα πάνε μία ώρα μπροστά στις 3:00 τα ξημερώματα για να δείξουν 4:00.

Η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αναφέρει ότι «την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη χειμερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή από 03:00 π.μ. σε 04:00 π.μ..».

Η αλλαγή της ώρας έχει θεσπιστεί ουσιαστικά για την εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς «μεγαλώνει» η μέρα και υπάρχουν μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί επιστήμονες που είναι αντίθετοι σ’ αυτό και ζητούν να επικρατήσει μια σταθερή ώρα, καθώς δημιουργούνται προβλήματα υγείας και δη καρδιολογικής κυρίως φύσεως, λόγω της αλλαγής του βιορυθμού του ανθρώπου.

reader.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Σκληρή δήλωση Γιάννη Κορεντσίδη για ανώνυμη καταγγελία πρίν την σημερινή παρέλαση με στόχο την Φιλαρμονική μπάντα του δήμου Καστοριάς

Επόμενο Άρθρο

“Ποτέ ξανά”: Εκδήλωση μνήμης για το Ολοκαύτωμα της Εβραϊκής Κοινότητας Καστοριάς (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

Τελευταία από Ελλάδα