Ακατανόητη αδιαφορία για την οδική ασφάλεια στην περιοχή «Πέτρα» (φωτογραφίες)

Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να επισημάνουμε για πολλοστή φορά – μια που «φωνή βοώντος εν τη ερήμω» – τον μεγάλο κίνδυνο για τους οδηγούς των οχημάτων, λόγω καταστροφής μέρους του συρματοπλέγματος συγκράτησης των κατολισθήσεων, στην περιοχή «Πέτρα». Λίγο πρίν την στροφή «Τουμπίδη», στην έξοδο της πόλης, με κατεύθυνση προς το Δισπηλιό, το συρματόπλεγμα συγκράτησης των κατολισθήσεων, έχει καταστραφεί (όπως δείχνουν οι φωτογραφίες μας) και πέτρες, πρίν λίγες μέρες είχαν ξεχυθεί στο οδόστρωμα, ενώ ακριβώς δίπλα, μετά βίας το συρματόπλεγμα συγκρατεί τις κατολισθήσεις.

Παρά τις επανειλημμένες εδώ και χρόνια επισημάνσεις μας, πως θα πρέπει σε τακτικά χρονικά διαστήματα να απομακρύνονται οι κατολισθήσεις πίσω από το συρματόπλεγμα, να γίνεται συντήρηση αυτού ή και αντικατάστασή του, πλέον, με καινούργιο, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα απ’ αυτά, με αποτέλεσμα να εγκυμονεί ο κίνδυνος ατυχήματος από τις κατολισθήσεις που καταλαμβάνουν το οδόστρωμα.

Παράλληλα, επισημαίνουμε για άλλη μιά φορά, την επιτακτική ανάγκη, τοποθέτησης φωτισμού, σε όλο αυτό το δρόμο, μέχρι και μετά την στροφή της «Πέτρας», τουλάχιστον, μια που το βράδυ – ιδιαίτερα δε την χειμερινή περίοδο – καθίσταται επικίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς, χωρίς φωτισμό. Δεν κατανοούμε, την αδιαφορία και δή την μη αξιολόγηση της επικινδυνότητας, αυτού του δρόμου, χωρίς φωτισμό. Εάν συμβεί κάποιο ατύχημα κύριοι αρμόδιοι, τότε θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε. Δυστυχώς σ’ αυτόν το τόπο, σ’ αυτή τη χώρα, φαίνεται πώς δεν δίνεται καμία σημασία στην περίφημη ρήση του Ιπποκράτη: «Ασφάλεια εστί το προνοείν και προλαμβάνειν, το δε προνοείν και προλαμβάνειν κρείττον εστί του θεραπεύειν», η οποία δεν αφορά μόνο τον άνθρωπο και την υγεία του.

fonikastorias.gr Στέργιος Γ. Ιατρού

 

Προηγούμενο Άρθρο

“Οι λιχουδιές της Όλγας”: Δείτε το σημερινό μενού 12/3

Επόμενο Άρθρο

Oscars 2023: Το “Τα Πάντα Όλα“ τα σάρωσε…όλα! – Δείτε τους νικητές της βραδιάς

Τελευταία από Στο ρυθμό της Πόλης