Traveler

Αισιόδοξος ο Ζ. Παύλου ότι το έργο αντικατάστασης του εσωτ. δικτύου ύδρευσης της πόλης Καστοριάς θα εγκριθεί στη 2η αξιολόγηση

Αισιόδοξος ότι το έργο που αφορά την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης πόλης Καστοριάς θα εγκριθεί στη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος ΕΣΠΑ που θα γίνει έως το τέλος του μήνα, εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Ζάχος Παύλου.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρου Καρυπίδη, απορρίφθηκε η αίτηση χρηματοδότησης της ΔΕΥΑΚ για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. Η πρόταση αξιολογήθηκε αρνητικά σε πρώτη φάση γιατί δεν είχαν προσκομισθεί τα εξής έγγραφα: α) έγκριση επέμβασης από τη Δ/νση Δασών για την πρώτη δεξαμενή εμβαδού 708,229 m, έγκριση επέμβασης από τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τη δεύτερη δεξαμενή εμβαδού 5367,44 m και άδεια εκτέλεσης έργου αξιοποίησης υδατικών πόρων και χρήσης ύδατος.

«Περιμέναμε έτσι κι αλλιώς αυτή την απόφαση. Εμείς επιδιώξαμε να βγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η απόρριψη για να προχωρήσουμε πάνω στα χρονοδιαγράμματα που έχουμε συζητήσει», δήλωσε στο fonikastorias.gr ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Ζάχος Παύλου και πρόσθεσε ότι το έργο θα ενταχθεί στη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος που θα γίνει τέλη Οκτωβρίου.

«Η δική μας πρόταση είναι ολοκληρωμένη, είναι ώριμη, δεν της λείπει τίποτα και πιστεύουμε ότι θα περάσει σ’ αυτή την αξιολόγηση.

Πιστεύουμε ότι το έργο θα εγκριθεί και την άνοιξη, θα έχουμε τη σύμβαση. Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα. Δεν είναι κάτι καινούργιο για μας.

Δεν θέλαμε να διακινδυνεύσουμε να χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα 9.756.000 ευρώ που είναι ο προϋπολογισμός της πρότασης. Στο νέο ΕΣΠΑ οι προδιαγραφές είναι πιο αυστηρές, κυρίως στο θέμα της κατάθεσης των φακέλων. Δεν μπορεί να προσκομιστεί τίποτα μετά γιατί υπάρχει περίπτωση επιβολής ποινής μείωσης του έργου κατά 25%», σημείωσε.

Σχετικά με τα δικαιολογητικά τα οποία δεν είχαν συμπεριληφθεί στον φάκελο που υποβλήθηκε ο κ. Παύλου απέδωσε το γεγονός στη γραφειοκρατία.

«Εμείς προχωρήσαμε εγκαίρως τις διαδικασίες αυτές για να πάρουμε τις εγκρίσεις. Κολλήσαμε λίγο στη γραφειοκρατία της δημόσιας διοίκησης και αυτό, το γνωρίζουν ο Περιφερειάρχης και η Διαχειριστική Αρχή, ότι δεν ήταν ευθύνη δική μας.

Μπλέξαμε με έναν καινούργιο νόμο που περιλαμβάνει μια διαφορετική διαδικασία για τις δεξαμενές που λειτουργούσαν πριν το 2011 και άλλη γι’ αυτές που γίνονται μετά το 2011. Ήταν τυπικό το θέμα, παρόλα αυτά η Διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης είχε στείλει έγγραφο στο υπουργείο για να τους απαντήσουν και να προχωρήσουν στην αδειοδότηση. Εκεί, είχαμε μια εμπλοκή και μια καθυστέρηση μηνών. Είχα επικοινωνήσει με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης κ. Μιχελάκη κάποια στιγμή, παρενέβη κι αυτός, μας έδωσαν το απαλλακτικό που περιμέναμε γιατί δεν υπαγόμασταν στον καινούργιο νόμο και δόθηκε η τελική έγκριση.

Παρόλα αυτά, για να μη διακινδυνεύσουμε τίποτα, είπαμε ότι πρέπει να ενταχθεί το έργο στη νέα πρόσκληση που θα βγει μέχρι τέλος του μήνα.

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει καθυστέρηση ενός-δυο μηνών για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες υλοποίησης του έργου. Νομίζω όμως ότι τόσα χρόνια περιμέναμε να γίνει αυτό το έργο στην Καστοριά. Θα γίνει λοιπόν, όπως το είχαμε υποσχεθεί, άλλωστε είχα δεσμευθεί ότι αν δεν γίνει αυτό το έργο θα παραιτηθώ από πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ. Αν υπήρχε περίπτωση να μην υλοποιηθεί θα είχα παραιτηθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παύλου.

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Επίσκεψη της ΥΜΑΘ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά στις εργασίες του Μετρό Θεσσαλονίκης (φωτογραφίες)

Επόμενο Άρθρο

Τί απαντά ο Δ/τής του Νοσοκομείου Καστοριάς στο δημοσίευμα της ΠΟΕΔΗΝ (12-10-2016)

Τελευταία από Τοπικά Νέα

Στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Δ/νση Δ.Μ. & στην Δ/νση Αστυνομίας Καστοριάς η Επικεφαλής του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού Μαρία Αντωνίου

Με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας Ταξίαρχο Θωμά Νέστορα συναντήθηκε η Επικεφαλής του Γραφείου