Αθ. Κοσματόπουλος: Τα παραδοσιακά μας προϊόντα θα γίνουν κήρυκας της προσπάθειάς μας σε όλον τον κόσμο

/

Την Τετάρτη τα εγκαίνια του AGROFEST

Με την φράση «ToAGROFEST είναι SOLDOUT», άνοιξε τη συνέντευξη τύπου που δόθηκε εν όψει των εγκαινίων στο χώρο του φεστιβάλ, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σερβίων Βελβεντού Σταύρος Παπαδόπουλος, θέλοντας να περιγράψει την πολύ μεγάλη ανταπόκριση που βρήκαν οι διοργανωτές στους παραγωγούς, μεταποιητές αλλά και στον κόσμο που αγκάλιασε την προσπάθεια αυτή και σε πολύ λίγο χρόνο γέμισε ένα υψηλού επιπέδου εκθεσιακό event.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφερόμενος στις προετοιμασίες για τη διοργάνωση πρόσθεσε: «Φροντίσαμε το κτίριο του Καμμένου Τούρκικου Σχολείου να ηλεκτροδοτηθεί, να φωτιστεί και να αποκτήσει υποδομές όχι μόνο για το φεστιβάλ, αλλά και για άλλες δράσεις που έρχονται σε αυτό το κτίριο – κόσμημα. Όλα είναι έτοιμα, καλούμε τον κόσμο σε αυτή τη μεγάλη γιορτή για τον Δήμο μας και δεσμευόμαστε πως είμαστε έτοιμοι να εντυπωσιάσουμε και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.Σας καλούμε στα εγκαίνια που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 27 Ιουλίου και ώρα 19.30.»

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Σερβίων Βελβεντού κ. Κοσματόπουλος, έκανε αναφορά στο διαχρονικό όραμα του συνδυασμού για τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής: «Πριν δυόμιση χρόνια μαζευτήκαμε μία χούφτα άνθρωποι να δώσουμε προοπτική σε έναν τόπο εγκαταλελειμμένο. Δώσαμε βαρύτητα στον πρωτογενή τομέα και προσπαθήσαμε να οργανώσουμε τους παραγωγούς. Ενεργοποιήσαμε το εδαφολογικό εργαστήριο και διοργανώνουμε συνεχώς επιμορφωτικά σεμινάρια και πολλά άλλα. Όλα αυτά με στόχο να αγαπήσει ο νέος το χωράφι του και το ζωντανό του, να αποκτήσει στόχους.

Πέρσι μεταφέραμε την Έκθεση Τοπικών Προϊόντων σε έναν  εντυπωσιακό χώρο. Φέτος κάναμε το μεγάλο άλμα ξεφεύγοντας από τα όρια της περιοχής. Αυτή τη στιγμή όλη η Ελλάδα μιλάει για το φεστιβάλ. Περιμένουμε κόσμο από παντού και τα παραδοσιακά μας προϊόντα θα γίνουν κήρυκας της προσπάθειάς μας σε όλον τον κόσμο. Επίσης ο τόπος μας θα προβληθεί με πολλούς τρόπους, σε μεγάλες ομάδες ανθρώπων».

Τέλος, ο κ. Δήμαρχος απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους πολίτες, ώστε να επισκεφθούν το φεστιβάλ, αυτή τη μεγάλη γιορτή για την περιοχή: «καλώ όλους τους παραγωγούς, ειδικά τους νέους αγρότες να επισκεφθούν το φεστιβάλ και να παρακολουθήσουν τις εκπαιδευτικές ημερίδες. Είμαι σίγουρος πως όλοι θα φύγουμε σοφότεροι από εκεί.»

Να υπενθυμίσουμε πως υπάρχει πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, ενώ κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα λειτουργούν χώροι εστίασης και ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ για τους μικρούς μας φίλους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Τετάρτη 27.07.2016
19.30 – Εγκαίνια
21.00 – Παραδοσιακοί χοροί από τμήματα Συλλόγων του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού

Πέμπτη 28.07.2016
19.00 – Ημερίδα ΓΕΩΤΕΕ με θέμα “STARTUP ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2014-2020”.
Ομιλητής: Σιόγκας Θεόδωρος, Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ/ΠΔΜ
20.00 – Ημερίδα ΑΝΚΟ με θέμα “Ενημέρωση για το νέο πρόγραμμα LEADER για την περίοδο 2014-2020”. Ομιλητής: Γρηγόρης Μαυρίδης.

Παρασκευή 29.07.2016
21.00 – Cocktail party με τοπικές γεύσεις
21.00 – Συναυλία με τους Bahalows Band

Σάββατο 30.07.2016
19.00 – Ομιλία με θέμα: «Γίνε Brand… όχι μια ακόμα επιχείρηση. Branding και αγροτοδιατροφικός τομέας.»
Ομιλητής: Τζιούμαρης Γεώργιος, ΜΑ, MSc, Σύμβουλος Strategic Brand Manager
19.30 – Γαστρονομικό Event με υπέροχα προϊόντα της περιοχής. Θα μαγειρέψει ο διακεκριμένος σεφ, Γιάννης Γιαννίτσας (Boulevard, Κοζάνη)
21.00 – Συναυλία με νέους της περιοχής

Κυριακή 31.07.2016

19.00 – Ομιλία NOVACERT με θέμα : Μέτρο 6.1 «Εγκατάσταση νέων γεωργών»: Δυνητικοί δικαιούχοι, Κριτήρια επιλεξιμότητας και ενίσχυση μοριοδότησης»
Εισηγήτρια: κα Τσιάκα Μαρία, Τμήμα Επιχειρησιακών και Επενδυτικών Προγραμμάτων NOVACERT
21.00 – Παραδοσιακοί χοροί από τμήματα Συλλόγων του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού

Ωράριο λειτουργίας:
Τετάρτη – Σάββατο: 18.00 – 23.00
Κυριακή: 11.00 – 23.00

Το AgroFest, το 1o Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων και Αγροτικών Μηχανημάτων Δυτικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί 27-31 Ιουλίου 2016 στο Καμμένο (Τούρκικο) Σχολείο Σερβίων. Διοργανώνεται από τον Δήμο Σερβίων Βελβεντού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Επιμελητήριο ΠΕ Κοζάνης με την υποστήριξη του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας και του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας.

Πληροφορίες για συμμετοχές στο φεστιβάλ, δίνονται από την κ. Σοφοκλή Μποτονάκη ( Τηλ. 6909909500) και το Δήμο Σερβίων Βελβεντού (Τηλ. 24643 50122).

Από το Γραφείο Τύπου

ejofillo (1)

Προηγούμενο Άρθρο

Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση των δύο Συνδέσμων Γουνοποιών Καστοριάς

Επόμενο Άρθρο

Το Γηροκομείο Καστοριάς εκπέμπει SOS! | Αδυνατεί να καταβάλει τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ

Τελευταία από Εκδηλώσεις