Αγώνα για τη διατήρηση και των 59 Επιμελητηρίων, ξεκινούν τα Επιμελητήρια της χώρας

Σε συνάντηση που πραγματοποίησαν την π. βδομάδα στην Αθήνα οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τα 41 από αυτά, αποφάσισαν να ξεκινήσουν σειρά ενεργειών με πρώτη, την ενημέρωση των επιχειρηματιών.

«Δεν μπορούν οι επιχειρηματίες να διανοηθούν μια Καστοριά χωρίς Επιμελητήριο ή με τη λειτουργία ενός απλού παραρτήματος.

Για μας είναι αδιαπραγμάτευτο αυτό, θα πρέπει η κυβέρνηση να καταλάβει ότι τα 59 Επιμελητήρια όχι απλά δεν κοστίζουν στο κράτος, αλλά πρέπει να αναβαθμιστούν, εάν θέλει να υπάρχει φωνή και αν θέλει να ενισχυθεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Δεν υπάρχουν διαφωνίες από κανέναν. Είμαστε σύμφωνοι για μια σύγχρονη νομοθεσία. Μια νομοθεσία που τα Επιμελητήρια θα είναι το πραγματικό εργαλείο ανάπτυξης για τις επιχειρήσεις αλλά και το πραγματικό εργαλείο για την ενημέρωση του κράτους για το τι συμβαίνει στην επιχειρηματικότητα. Θέλουμε αναπτυξιακά Επιμελητήρια, ζητούμε την αναθεώρηση της νομοθεσίας όμως, παραμένουμε στις απόψεις μας για τη διατήρηση των 59 Επιμελητήριων.

Ξεκινάμε τον αγώνα μας», δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς Χαράλαμπος Καραταγλίδης.

Οι διοικήσεις των Επιμελητηρίων έχουν έτοιμες τις προτάσεις τους, προκειμένου να τις καταθέσουν αν τους ζητηθεί, στην αρμόδια επιτροπή που εξετάζει την αναθεώρηση της επιμελητηριακής νομοθεσίας.

Ε.Ψ.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Ταξίδι εξοικείωσης Ρώσων δημοσιογράφων

Επόμενο Άρθρο

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή επιχειρήσεων στην Εκθεση Δερματίνων Ειδών στην Ινδία

Τελευταία από Τοπικά Νέα