Αγροτικός Σύλλογος Καστοριάς “Μακεδνός”: Απάντηση στον βουλευτή  και την κυβέρνηση της νέας Δημοκρατίας για την «υποτιθέμενη» στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής

Κύριε βουλευτά τα ποσά που αναφέρετε είναι αστεία αν αναλογιστείτε ότι πέρυσι η Aegean πήρε κρατική επιδότηση 120.000.000 ευρώ με 2700 εργαζόμενους και κέρδη πάνω από 490.000.000 ευρώ ενώ «υποτίθεται ενισχύετε τον κτηνοτροφικό κλάδο της χώρας μας με 170.000.000 ευρώ όπου υπάρχουν πάνω από 265.000 εκμεταλλεύσεις (απογραφή 2009) και τζίρο πάνω από 2.000.000.000 ευρώ.

Σήμερα το κόστος παραγωγής εχει τριπλασιαστεί με την τιμή του ρεύματος να ξεπερνάει κάθε προηγούμενο τουλάχιστον 3 φορές πάνω, με 400% αύξηση στις τιμές των λιπασμάτων, με 200% αύξηση ζωοτροφών και το πετρέλαιο να ανεβαίνει 1 λεπτό το 4ημερο…

Η απάντηση σας είναι σε όλες αυτές τις προτεραιότητες που έπρεπε να αλλάξετε είναι τουλάχιστον αστεία αφού: 

  1. η μείωση του φπα στο λίπασμα είναι αμελητέα όταν μιλάμε για 400% αύξηση να αφαιρείτε ένα ποσοστό 11% που σημαίνει ότι το λίπασμα αυξήθηκε κατά 389% άσχετα αν ο φπα των λιπασμάτων ήταν ήδη 13%.
  2. Το αγροτικό πετρέλαιο θα δοθεί μόνο σε ορισμένους παραγωγούς και η μείωση είναι πάλι αστεία αν αναλογιστείτε ότι τα πλοία πληρώνουν τιμή διυλιστηρίου ενώ εμείς πληρώνουμε τα δάνεια της ΝΔ, τους μισθούς και τις συντάξεις σας μέσω του ειδικού φόρου καυσίμων.
  3. Οι ζωοτροφές αγοράστηκαν κατά πλειοψηφία τους μήνες 9,10,11 και 12 όπου πολλές κτηνοτροφικές μονάδες ακόμα δεν είχανε γέννες άρα δεν είχανε μεγάλη ποσότητα γάλακτος και κρέατος, συνεπώς η επιδότηση στον τζίρο είναι αστεία και θα έπρεπε να δοθεί ανα κτηνοτροφική εκμετάλλευση και αριθμό ζώων και όχι πάλι σε μερικούς όπου πρόλαβαν να έχουν παραγωγή και τυχαίνει να είναι στην νότια Ελλάδα. 

Βέβαια δεν περιμέναμε και περισσότερα από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τον ΦΠΑ στα λιπάσματα όπου ήταν ήδη 13% και ανακοινώνουν ότι μείωσαν τον φπα, οπως επίσης και όταν βλέπουμε τις χλευαστικές προτάσεις σας για την νέα ΚΑΠ σαν τις παρακάτω:

  1. αύξηση γεωργικού εισοδήματος  προτεραιότητα χαμηλή 
  2. Ανάπτυξη της προβατοτροφίας και ανάδειξη εγχώριων φύλων προτεραιότητα χαμηλή
  3. Καλύτερη στόχευση των συνδεδεμένων ενισχύσεων προτεραιότητα χαμηλή
  4. Αύξηση της αξίας παραγωγής και της παραγωγικότητας στην κρεοπαραγωγο βοοτροφία προτεραιότητα χαμηλή

Άρα η αλήθεια κύριε βουλευτά και κύριοι της κυβέρνησης είναι όχι μόνο ότι δεν έχετε ιδέα από παραγωγή αφού δεν ξέρετε να ξεχωρίσετε την ήρα από το σιτάρι και την αίγα από το πρόβατο αλλά δεν έχετε και καμία θέληση να στηρίξετε και να αναπτύξετε την πρωτογενή παραγωγή στην χώρας μας. Θεωρείτε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους αγράμματους και απελπισμένους για αυτό άλλωστε τους είχατε αποκαλέσει και σκυλιά σε προηγούμενες δηλώσεις σας. Η λύση είναι μια και θα φανεί τις επόμενες ημέρες με το κλείσιμο των συνόρων αλλά και των μπλόκων σε όλη την χώρα!!!

Με εκτίμηση 

Ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Καστοριάς “Μακεδνός” 

Μόσχος Θωμάς 

Προηγούμενο Άρθρο

Ολυμπία Τελιγιορίδου: “Η κυβέρνηση να σοβαρευτεί και να σταματήσει να κοροϊδεύει τον αγροτικό κόσμο”

Επόμενο Άρθρο

Δολοφονία Αλκη Καμπανού: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για δραστική αντιμετώπιση των εγκλημάτων

Τελευταία από Τοπικά Νέα