Έκλεψε τις εντυπώσεις το Αργείτικο καρναβάλι

/

Εκατοντάδες καρναβαλιστές πλημμύρισαν τους δρόμους του Άργους Ορεστικού και γλέντησαν με την ψυχή τους κατά το εορταστικό τριήμερο του Αργείτικου Καρναβαλιού, αψηφώντας τις χαμηλές θερμοκρασίες και δίνοντας μηνύματα αισιοδοξίας για το νέο έτος.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την παραδοσιακή γιορτή της γουρουνοχαράς που διοργάνωσε ο Δήμος στις 31 Δεκεμβρίου, προσφέροντας τσιγαρίδες και κρασί στην κεντρική πλατεία του Άργους Ορεστικού, σε συνεργασία με τους Συλλόγους της πόλης. Τα μέλη των Συλλόγων της Ευξείνου Λέσχης, της «Ροδάνης», των «Αργεστών», της «Κυζίκου» και της «Καλλιθέας» ετοίμασαν τις πεντανόστιμες τσιγαρίδες, τις οποίες απόλαυσαν οι παρευρισκόμενοι, χόρεψαν και γλέντησαν υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής.

Τα μπουλούκια κατέκλυσαν της γειτονιές της πόλης και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία, όπου όλοι μαζί υποδέχτηκαν το 2017 με πυροτεχνήματα τα οποία επί 20 λεπτά χρωμάτιζαν τον ουρανό.

Η συμμετοχή των καρναβαλιστών στην καθιερωμένη παρέλαση της πρωτοχρονιάς ήταν εντυπωσιακή, με τη σάτιρα και το χιούμορ να πρωταγωνιστούν στο υπέροχο θέαμα που απόλαυσε το συγκεντρωμένο πλήθος. Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως κάθε χρόνο, έδωσαν το σύνθημα για την έναρξη της παρέλασης και γλέντησαν με τους καρναβαλιστές. Μετά την παρέλαση, το γλέντι συνεχίστηκε στην κεντρική πλατεία, γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με το έθιμο της πατερίτσας, τη δεύτερη μέρα του Ιανουαρίου με τη συμμετοχή των Συλλόγων της πόλης και πλήθος κόσμου. Οι γυναίκες διασκέδασαν για ώρες στους δρόμους της πόλης, καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία, όπου εκεί τους περίμεναν τσιγαρίδες και κρασί, προσφορά του Δήμου. Τις εξαιρετικές τσιγαρίδες ετοίμασαν τα μέλη του Μ.Σ. «Ορεστίς» σε συνεργασία με τους υπαλλήλους του Δήμου.

Την εμφάνισή του έκανε και ο Αη Βασίλης, ο οποίος μοίρασε με τους βοηθούς του δώρα στους μικρούς του φίλους, στο Πνευματικό Κέντρο.

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού ευχαριστεί όλους του Συλλόγους που πήραν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αναβίωση ενός εθίμου που έχει τις ρίζες του βαθιά πίσω στο χρόνο. Επίσης, ευχαριστεί θερμά τους υπαλλήλους του Δήμου που εργάστηκαν ακούραστα για πολλές ώρες, τους συμμετέχοντες, τους επισκέπτες και όλους όσοι συνέβαλλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση του εορταστικού τριημέρου.

Προηγούμενο Άρθρο

Πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις

Επόμενο Άρθρο

Ποιοι είναι οι νέοι φόροι που τέθηκαν σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου

Τελευταία από Εκδηλώσεις