Έγινε η υπογραφή του Καταστατικού της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης (φωτογραφίες)

/

Για προστασία της παραγωγής, ενίσχυση ποιότητας και εξωστρέφεια

έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Ένα καθοριστικό βήμα για την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Δυτικής Μακεδονίας έγινε με την υπογραφή του καταστατικού από τα ιδρυτικά μέλη της, το πρωί της Δευτέρας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Τα πρώτα 25 μέλη υπέγραψαν το καταστατικό και ορίστηκε για την επόμενη εβδομάδα η γενική συνέλευση που θα κάνει εκλογές για την ανάδειξη του διοικητικού της οργάνου και θα καθορίσει τους στόχους και τις δράσεις για το επόμενο διάστημα.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας συνεχάρη τους επιχειρηματίες, τους συνεργάτες του και όλους όσοι εργάζονται για την επιτυχία του εγχειρήματος, ενώ αναφέρθηκε σε ένα εργαλείο που «προστατεύει την παραγωγή μας, ενισχύει την ποιότητά της και δίνει την απαιτούμενη εξωστρέφεια».

«Όλοι μιλάμε για την ποιότητα, αλλά τώρα αυτή επιστρέφει στον παραγωγό. Μπαίνει μια τάξη στην αταξία και μέσα από τη σύμπραξη αυτή, θα ταξιδεύουν πολλά προϊόντα από τη Δυτική Μακεδονία, με κοινό στόχο και σχέδιο».

Από την πλευρά του υπεύθυνος περιφερειακός σύμβουλος Γρηγόρης Γιαννόπουλος αναφέρθηκε σε μια σύμπραξη μεταξύ περιφέρειας και ιδιωτών, με στόχο να υιοθετηθεί ένα σήμα και να πιστοποιηθούν κριτήρια για όλα τα προϊόντα που παράγονται και συσκευάζονται στη Δυτική Μακεδονία. «Ο φορέας θα κάνει δράσεις εξωστρέφειας για τις επιχειρήσεις, θα έχει συμβουλευτικό ρόλο στην περιφέρεια και στο υπουργείο, θα οργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα κλπ» τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος.

Προηγούμενο Άρθρο

Τελέσθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Καστοριάς επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν του μακαριστού Μητροπολίτη Καστοριάς Γερμανού Καραβαγγέλη

Επόμενο Άρθρο

8η Διημερίδα + Έκθεση – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Τελευταία από Δυτική Μακεδονία

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δ.Μ. Γιώργο Αμανατίδη ο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με Χρήση Εφαρμογών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης»

Ολοκληρώθηκε, μετά και από την υπογραφή του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη, η διαδικασία ένταξης της

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων στήριξης για ένταξη προγραμμάτων στην Παρέμβαση Π2-58.5 “Προώθηση οίνων σε Τρίτες Χώρες” στo πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ελλάδας 2023-2027

Δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και