Άργος Ορεστικό: Οι «Μέρες Απελευθέρωσης» ξεκινούν με κινηματογράφο!

//

Σας περιμένουμε όλους σήμερα Δευτέρα στις 21:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού για την προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας «Οι Ροδακινιές του Αλκαράς» (Alcarras) σε συνεργασία με το CINOBO.

Η βραβευμένη με τη Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου ταινία της Κάρλα Σιμόν «Οι Ροδακινιές του Αλκαράς» είναι μία νοσταλγική και τρυφερή ματιά στον νέο κόσμο της ανάπτυξης, απέναντι στις πολύχρονες λαϊκές παραδόσεις.

Η οικογένεια Σολέ περνούσε κάθε καλοκαίρι μαζεύοντας τα ροδάκινα από τον οπωρώνα της στο Αλκαράς, ένα μικρό χωριό στην Ισπανία. Αλλά η φετινή σοδειά θα είναι μάλλον η τελευταία τους, καθώς αντιμετωπίζουν έξωση. Τα νέα σχέδια για τη γη περιλαμβάνουν την εκρίζωση των ροδακινιών και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ, κάτι που προκαλεί ρήγμα στην άλλοτε σφιχτοδεμένη μεγάλη οικογένεια. Για πρώτη φορά αντιμετωπίζουν ένα αβέβαιο μέλλον και κινδυνεύουν να χάσουν πολλά περισσότερα από το σπίτι τους…

Όλες οι εκδηλώσεις θα έχουν ελεύθερη είσοδο, ενώ στο Πολιτιστικό Κέντρο και στο Κτίριο Διοίκησης του Rally Greece Offroad θα υπάρχει ειδικό σημείο συλλογής τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση της Επιτροπής Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Άργους Ορεστικού.

Δήμος Άργους Ορεστικού

Προηγούμενο Άρθρο

myΘέρμανση: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα – Οι δικαιούχοι και οι πληρωμές

Επόμενο Άρθρο

ΔΕΥΑ Καστοριάς: Εργασίες συνολικού προϋπολογισμού 420.000 ευρώ στην Τοπική Κοινότητα Κορησού

Τελευταία από Εκδηλώσεις