Άνοιξε σήμερα τις πύλες της η 44η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς. Επίσκεψη της Ολυμπίας Τελιγιορίδου (σειρά φωτογραφιών)

κατηγορία : Γούνα/Τοπικά Νέα από

Με την παρουσία εκατοντάδων εμπορικών επισκεπτών από διάφορες χώρες του κόσμου, άνοιξε το πρωί επίσημα τις πύλες της η 44η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς η οποία πραγματοποιείται στο Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας.

Χθες, τελέστηκε σε στενό κύκλο, ο καθιερωμένος αγιασμός.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» Απόστολος Τσούκας, έως τις 11:30 πμ, εισήλθαν στον χώρο της έκθεσης περισσότεροι από 400 εμπορικοί επισκέπτες.

Το μεσημέρι, επισκέφθηκε την 44η ΔΕΓ Καστοριάς η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων – βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου, η οπία είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» και στη συνέχεια, περιηγήθηκε στα περίπτερα.

«Είναι μια πάρα πολύ καλή διοργάνωση και οφείλω να συγχαρώ τον Σύνδεσμο για τη διοργάνωση αυτή, είχαμε την ευκαιρία ο πρόεδρος να με συνοδεύσει στα περίπτερα όπου πράγματι τα προϊόντα είναι υψηλής ποιότητας και από ότι φαίνεται, οι 122 εκθέτες, είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της δικής μας περιοχής σε όλο τον κόσμο για τον κλάδο της γουνοποιίας.

Πράγματι 122 εκθέτες, πολλοί εμπορικοί επισκέπτες και πιστεύω ότι αυτό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα ότι κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα γίνουν παραγγελίες οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα στην περιοχή, ώστε να ανακάμψει ο κλάδος.

Θέλω να πω από την πλευρά της κυβέρνησης, ότι είμαστε πάντα στο πλευρό των γουνοποιητικών επιχειρήσεων και των φορέων που τους εκπροσωπούν, γιατί πιστεύουμε ότι ο κάδος της γουνοποιίας είναι όχι μόνο για τη δική μας περιοχή αλλά για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας, ένας από τους μεγαλύτερους   εξαγωγικούς κλάδους με πολλές προοπτικές», σημείωσε η κα Τελιγιορίδου.

Ο κ. Τσούκας από την πλευρά του, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς   την Υφυπουργό για όλα όσα όπως είπε, έχει προσφέρει για τον Σύνδεσμο και τον κλάδο της γούνας γενικότερα.

Η πρώτη μέρα της 44ης ΔΕΓ Καστοριάς θα κλείσει το βράδυ με το Fashion Gala Show, το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης.

Σ.Ι. – Ε.Ψ.