Άνοιγμα για εγγραφή νέων μελών κάνει ο ΕΕΣ

κατηγορία : Ελλάδα/Τοπικά Νέα από

Άνοιγμα για εγγραφή νέων μελών κάνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και καλεί όσους και όσες επιθυμούν, να πλαισιώσουν τα τοπικά τμήματα, μεταξύ των οποίων και της Καστοριάς.

Στην προσπάθεια που γίνεται αλλά και στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 17 Φεβρουαρίου με σκοπό την ανάδειξη των μελών της Κεντρικής Διοίκησης του Ε.Ε.Σ αλλά και μελών των τοπικών Διοικητικών Συμβουλίων, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα, ο πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος Ε.Ε.Σ Καστοριάς, π. Φιλώτας Ταλίδης.

«Γίνεται άνοιγμα σε πανελλαδικό επίπεδο. Η πρώτη απόφαση ήταν να διεξαχθούν πρώτα εκλογές για την ανάδειξη αιρετής πλέον διοίκησης του Ε.Ε.Σ και όχι διοίκησης που θα είναι εκλεγμένη από μια γενική συνέλευση τα μέλη της οποίας θα είναι σαν ένα κλειστό κλαμπ.

Με το νέο καταστατικό το οποίο έχει τεθεί σε ισχύ από τον π. Δεκέμβριο, ο Ε.Ε.Σ εναρμονίζεται με τον παγκόσμιο Ερυθρό Σταυρό και Ερυθρά Ημισέληνο έτσι ώστε να μπορεί να είναι και μέλος του παγκόσμιου κινήματος. Έτσι λοιπόν, με το καινούργιο καταστατικό, έχουμε την υποχρέωση της διεξαγωγής εκλογών με τη συμμετοχή της βάσης των μελών του Ε.Ε.Σ.

Οπότε, τα μέλη του Ε.Ε.Σ σε όλη την Ελλάδα θα προσέλθουμε στις 17 Φεβρουαρίου στις κάλπες να ψηφίσουμε για την εκλογή της κεντρικής μας διοίκησης αλλά και την ανάδειξη των Δ.Σ των Τοπικών Τμημάτων.

Στην Καστοριά, οι δυο κάλπες θα στηθούν στην αίθουσα του Τοπικού Τμήματος το οποίο για όσους δεν το γνωρίζουν να ενημερώσω ότι βρίσκεται επί της οδού Γράμμου 32». Σημείωσε ο π. Φιλώτας Ταλίδης και απηύθυνε έκκληση σε όσους αγαπούν τον Ερυθρό Σταυρό, να εγγραφούν ως μέλη του Τοπικού Τμήματος προκειμένου η Καστοριά, να έχει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή μελών στις εκλογικές διαδικασίες ενώ ,όποιος επιθυμεί μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για το Δ.Σ.

«Η διαδικασία της εγγραφής είναι πάρα πολύ απλή. Όποιος ενδιαφέρεται, έρχεται  στα γραφεία μας, συμπληρώνει μια αίτηση και αυτομάτως, γίνεται μέλος του Ε.Ε.Σ».

Για να έχουν το δικαίωμα ψήφου τα νέα μέλη, καταβάλουν το ποσόν των 20 ευρώ (10 ευρώ για την εγγραφή τους και 10 ευρώ ως συνδρομή για το 2019), ενώ οι εθελοντές, καταβάλουν μόνον τη συνδρομή των 10 ευρώ.

«Σύμφωνα με την τελευταίο εγκύκλιο που στάλθηκε από την Κεντρική Διοίκηση, τα 10 ευρώ που αφορούν την εγγραφή του νέου μέλους θα αποστέλλονται στα Κεντρικά Γραφεία της Αθήνας, ενώ τα 10 ευρώ της ετήσιας συνδρομής – και από δω και πέρα κάθε 10 ευρώ της ετήσιας συνδρομής των μελών μας – θα παραμένουν εδώ στην Καστοριά για τις ανάγκες του τμήματός μας οι οποίες όπως γνωρίζετε, είναι υπερβολικά μεγάλες και δυστυχώς, λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, έχουν μειωθεί πάρα πολύ οι δωρεές των συμπολιτών μας προς το Ιατρείο Α΄ Βοηθειών και γι΄αυτόν τον λόγο, αναγκαστήκαμε να περιορίσουμε πάρα πολύ τις δράσεις μας.

Είμαστε και στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε ότι από την 1η Φεβρουαρίου σταματά η λειτουργία του Ιατρείου Α΄Βοηθειών κατά τις απογευματινές ώρες. Θα λειτουργεί μόνο το πρωί». Ανέφερε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εγγραφές των νέων ων μελών, θα γίνονται έως και τις 7 Φεβρουαρίου.

Ε.Ψ.