Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου & Μαρία Αντωνίου παρουσίασαν τις θέσεις τους για την ενίσχυση και την προστασία της οικογένειας (φωτο)

κατηγορία : Εκδηλώσεις/Τοπικά Νέα από

Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην Καστοριά και συγκεκριμένα, σε αίθουσα του ξενοδοχείου CALMA.

Η βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς – αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας – Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Αντωνίου και η βουλευτής Β’ Αθηνών Ψηφιακής Πολιτικής – Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου η οποία είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις ερχόμενες ευρωεκλογές, παρουσίασαν τις θέσεις τους για την ενίσχυση και την προστασία της οικογένειας.

Στην αρχή της εκδήλωσης, η Μαρία Αντωνίου, ανέλυσε στην ομιλία της το δημογραφικό, που έχει πλέον αναχθεί σε μείζον εθνικό πρόβλημα για τη χώρα μας και για το οποίο η Νέα Δημοκρατία έχει καταρτίσει και παρουσιάσει Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπισή του.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Πλοηγούμαι με ασφάλεια στο διαδίκτυο».

«Είμαι εδώ σήμερα για να συζητήσουμε ένα θέμα που πάνω από την πολιτική και τις κομματικές μας ταυτότητες, μας ενώνει όλους. Την ασφάλεια των παιδιών μας που σήμερα ζουν, μαθαίνουν, παίζουν, επικοινωνούν και δραστηριοποιούνται μέσα σε έναν άλλον κόσμο, τον ψηφιακό κόσμο, τον κόσμο του ιντερνέτ. Σήμερα λοιπόν, θα μιλήσουμε τόσο για τις ευκαιρίες όσο για τις προκλήσεις αλλά και αυτά που σαν οικογένειες πρέπει να κάνουμε για τα παιδιά μας για να είναι ασφαλή στο διαδίκτυο», τόνισε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που πρέπει να τους ξέρουμε. Να μη δίνεις ποτέ τους κωδικούς σου. Να μην ανοίγεις ένα μήνυμα ταχυδρομείου όταν δεν ξέρεις από πού είναι. Να μην κατεβάζει κάτι όταν δεν ξέρεις τι είναι γιατί μπορεί να είναι ιός. Να είναι κάτι επικίνδυνο. Να θυμάσαι ότι το ιντερνέτ έχει ανεξίτηλη μνήμη. Αν ανεβάσεις μια ανάρμοστη φωτογραφία σου όταν είσαι παιδί   μεγαλώνοντας μπορεί να τη βρεις μπροστά σου.

Ο χρυσός κανόνας. Μην κάνετε ποτέ τίποτα διαδικτυακά που δεν θα κάνατε στην πραγματική σας ζωή».

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στην υποψηφιότητά της ως ευρωβουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι η χρονιά των μεγάλων πολιτικών αλλαγών, των εκλογών σε όλα τα επίπεδα, τοπικές, αυτοδιοικητικές, εθνικές και ευρωεκλογές.

Εγώ, θα δώσω τη μάχη στις ευρωεκλογές για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και εκεί θέλω να επισημάνω και να δηλώσω ότι όπου και αν βρεθώ, θα συνεχίσω να είμαι σύμμαχος για τα θέματα της Καστοριάς και ευελπιστώ μια δυνατή και μαχητική φωνή, για τη Μακεδονία και για την Ελλάδα. Να ξέρετε ότι αν εκλεγώ με τη βοήθεια του Θεού και τη δική σας, θα έχετε ένα γραφείο στις Βρυξέλλες».

Στην ομιλία της σχολίασε παράλληλα το δημοσίευμα του BBC το οποίο κάνει λόγο για «αόρατη μειονότητα Σλαβομακεδόνων στην Ελλάδα», επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Η συμφωνία των Πρεσπών ήταν μια εθνικά επιζήμια συμφωνία και παράγει άμεσα αποτελέσματα τα οποία αρχίζουμε να βλέπουμε πόσο επικίνδυνα είναι.

Το άρθρο είναι στο BBC. Αυτό θα εξαπλωθεί διεθνώς ραγδαία, πάρα πολύ ραγδαία. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο ραγδαία, με τη βοήθεια διαφόρων δυνάμεων.

Εδώ σ’ αυτή την περιοχή, έχετε δώσει μεγάλες μάχες γι’ αυτό το θέμα και ξέρω ότι νιώθετε μέσα στην καρδιά σας και στην ψυχή σας αυτό που συζητάμε.

Σας ζητώ λοιπόν, να συνεχίσουμε όλοι τον καλό αγώνα.

Η κυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όλοι εμείς, θα συνεχίσουμε τον καλό αγώνα και πιστέψτε με, θα χρειαστούν πάρα πολλές φωνές, πολύ δυνατές φωνές παντού στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη για να υπερασπιστούνε αυτά τα οποία εμείς ξέρουμε ότι είναι αλήθεια και ότι η αλήθεια τώρα θ’ αρχίσει να διαστρεβλώνεται και δυστυχώς δώσαμε πάρα πολλά επιχειρήματα με τη συμφωνία των Πρεσπών στην άλλη πλευρά για να υπερασπιστεί τα ψέματά της.

Σας δίνω τον λόγο μου ότι σε περίπτωση που εδώ από την Καστοριά μου δώσετε φωνή στην Ευρώπη, η φωνή μου θα είναι δυνατή και καθαρή και μαχητική και θα είναι υπέρ του ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».

Την κα. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου καλωσόρισαν η βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς Μαρία Αντωνίου και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς Στέργιος Αδάμ, οι οποίοι της ευχήθηκαν παράλληλα καλή επιτυχία στις Ευρωεκλογές.

Σημειώνεται ότι πριν από την εκδήλωση οι δύο Βουλευτές, εκκλησιάστηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό, επισκέφθηκαν την Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς, παρευρέθησαν στην κοπή βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Νταηλάκη και πραγματοποίησαν συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων.

Σ.Ι – Ε.Ψ.